ACA IT-Solutions zorgt voor een scanmodule en een content managementsysteem.

De Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, IDEWE, wil z'n kernactiviteiten doorgedreven informatiseren. Tegen 2011 wil het z'n medewerkers en partners een geïntegreerd informatieplatform kunnen aanbieden, waarmee informatie, kennis en documenten kunnen worden gedeeld.

Een eerste stap in dat proces is de digitale ontsluiting van de dossiers van ruim 35.000 werkgevers en 630.000 werknemers uit alle sectoren die IDEWE met zijn diensten opvolgt. Vandaag worden alle documenten uit de werking van IDEWE nog manueel verwerkt en gearchiveerd in papieren dossiers.

Om die papierberg te digitaliseren, heeft IDEWE gekozen voor een oplossing van het Limburgse ACA IT-Solutions, bestaande uit een scanmodule voor het copierpark van IDEWE en een content managementsysteem van Alfresco. In totaal behandelt IDEWE meer dan 2,5 miljoen dossiers.

ACA IT-Solutions zorgt voor een scanmodule en een content managementsysteem. De Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, IDEWE, wil z'n kernactiviteiten doorgedreven informatiseren. Tegen 2011 wil het z'n medewerkers en partners een geïntegreerd informatieplatform kunnen aanbieden, waarmee informatie, kennis en documenten kunnen worden gedeeld. Een eerste stap in dat proces is de digitale ontsluiting van de dossiers van ruim 35.000 werkgevers en 630.000 werknemers uit alle sectoren die IDEWE met zijn diensten opvolgt. Vandaag worden alle documenten uit de werking van IDEWE nog manueel verwerkt en gearchiveerd in papieren dossiers. Om die papierberg te digitaliseren, heeft IDEWE gekozen voor een oplossing van het Limburgse ACA IT-Solutions, bestaande uit een scanmodule voor het copierpark van IDEWE en een content managementsysteem van Alfresco. In totaal behandelt IDEWE meer dan 2,5 miljoen dossiers.