Het Bridge-consortium, met Accenture en Sagem als hoofdpartners, heeft de aanbesteding rond het 'Biometric Matching System' van de Europese Commissie gewonnen.

Het 'Biometric Matching System' (BMS) wordt een zoekmotor die biometrische gegevens uit visumaanvragen, identiteitsbeheersystemen en politiesystemen van de Europese lidstaten kan 'matchen'. Het systeem moet de gerechtelijke instanties helpen in de strijd tegen onder meer terrorisme, illegale immigratie en fraude. Het BMS kan de vingerafdrukken opslaan van 70 miljoen mensen en kan dagelijks ruim 100.000 verificatie- en identificatieverzoeken verwerken.

Het Bridge-consortium heeft de aanbesteding gewonnen. Accenture, dat het algemene programmabeheer zal doen, en Sagem Défense Sécurité, dat de software levert, zijn de hoofdcontractanten. Andere leden van het consortium zijn onder meer Bull, Uniqkey en Daon.

Voor de ontwikkeling van het BMS wordt gebruik gemaakt van een service-oriented architecture, SOA. Het BMS maakt zo connectie met verschillende it-systemen en zal functies omvatten die gerelateerd zijn met visa, immigratie, grenscontrole en samenwerking tussen politiediensten. De technische architectuur van het systeem zal bovendien voldoende flexibel zijn om nieuwe ontwikkelingen in het Europese beleid rond immigratie en grenscontroles op te vangen.

Het Bridge-consortium, met Accenture en Sagem als hoofdpartners, heeft de aanbesteding rond het 'Biometric Matching System' van de Europese Commissie gewonnen. Het 'Biometric Matching System' (BMS) wordt een zoekmotor die biometrische gegevens uit visumaanvragen, identiteitsbeheersystemen en politiesystemen van de Europese lidstaten kan 'matchen'. Het systeem moet de gerechtelijke instanties helpen in de strijd tegen onder meer terrorisme, illegale immigratie en fraude. Het BMS kan de vingerafdrukken opslaan van 70 miljoen mensen en kan dagelijks ruim 100.000 verificatie- en identificatieverzoeken verwerken. Het Bridge-consortium heeft de aanbesteding gewonnen. Accenture, dat het algemene programmabeheer zal doen, en Sagem Défense Sécurité, dat de software levert, zijn de hoofdcontractanten. Andere leden van het consortium zijn onder meer Bull, Uniqkey en Daon. Voor de ontwikkeling van het BMS wordt gebruik gemaakt van een service-oriented architecture, SOA. Het BMS maakt zo connectie met verschillende it-systemen en zal functies omvatten die gerelateerd zijn met visa, immigratie, grenscontrole en samenwerking tussen politiediensten. De technische architectuur van het systeem zal bovendien voldoende flexibel zijn om nieuwe ontwikkelingen in het Europese beleid rond immigratie en grenscontroles op te vangen.