Na een gunningsperiode met hindernissen heeft het universitair ziekenhuis (UZ) van Gent Accenture gekozen als erp-leverancier. Accenture implementeert er SAP.

Accenture heeft het erp-contract bij UZ Gent in de wacht gesleept. Het contract is goed voor zo'n 3,5 à 4 miljoen euro en behelst enkel het financiële luik. Accenture koos voor SAP. "Het is een belangrijk contract", zegt Bart Sijnave, cio van UZ Gent. "We zijn het eerste ziekenhuis dat die grote stap naar een erp-pakket zet. Ik weet dat UZ Brussel er ook naar aan het kijken is. Voor de rest heeft iedereen, net als wij op dit moment, flarden erp in huis."

Alle grote spelers dongen mee naar het contract, ofwel met SAP-, ofwel met Microsoft-technologie. Oracle België waagde zich niet aan het project. "Technologisch waren er geen gigantische verschillen. Het ging hem vooral over het niveau van services", legt Bart Sijnave uit. "De implementator kon hier echt het verschil maken."

Het oorspronkelijke doel was om in januari 2010 live te gaan. Maar na de eerste aanbesteding in 2008 bleek dat er niet voldoende keuze was tussen technologiëen en leveranciers. Daarop opteerde UZ Gent ervoor om het project een jaar uit te stellen en in tussentijd het eigen lastenboek nog verder te verfijnen.

Doel is nu dus om op 1 januari 2011 live te gaan met het nieuwe erp-pakket. Daarop volgt nog een optimalisatieperiode, onder meer rond het scannen van facturen, van enkele maanden. In de loop van 2011 zal dan gekeken worden naar eventuele nieuwe aanbestedingen voor de luiken HR en logistiek.

Na een gunningsperiode met hindernissen heeft het universitair ziekenhuis (UZ) van Gent Accenture gekozen als erp-leverancier. Accenture implementeert er SAP. Accenture heeft het erp-contract bij UZ Gent in de wacht gesleept. Het contract is goed voor zo'n 3,5 à 4 miljoen euro en behelst enkel het financiële luik. Accenture koos voor SAP. "Het is een belangrijk contract", zegt Bart Sijnave, cio van UZ Gent. "We zijn het eerste ziekenhuis dat die grote stap naar een erp-pakket zet. Ik weet dat UZ Brussel er ook naar aan het kijken is. Voor de rest heeft iedereen, net als wij op dit moment, flarden erp in huis." Alle grote spelers dongen mee naar het contract, ofwel met SAP-, ofwel met Microsoft-technologie. Oracle België waagde zich niet aan het project. "Technologisch waren er geen gigantische verschillen. Het ging hem vooral over het niveau van services", legt Bart Sijnave uit. "De implementator kon hier echt het verschil maken." Het oorspronkelijke doel was om in januari 2010 live te gaan. Maar na de eerste aanbesteding in 2008 bleek dat er niet voldoende keuze was tussen technologiëen en leveranciers. Daarop opteerde UZ Gent ervoor om het project een jaar uit te stellen en in tussentijd het eigen lastenboek nog verder te verfijnen. Doel is nu dus om op 1 januari 2011 live te gaan met het nieuwe erp-pakket. Daarop volgt nog een optimalisatieperiode, onder meer rond het scannen van facturen, van enkele maanden. In de loop van 2011 zal dan gekeken worden naar eventuele nieuwe aanbestedingen voor de luiken HR en logistiek.