Accenture staat voor het vierde jaar op rij op nummer één in de lijst van de internationale vereniging van outsourcingspecialisten IAOP.

De Global Outsourcing 100 van de IAOP evalueert de wereldwijde outsourcingspecialisten op basis van criteria als omzet en omzetgroei, aantal werknemers, aantal kantoren en landen die ze bedienen, de mening van de topklanten van het bedrijf, de aanwezige competenties en beheer- en managementcapaciteiten. Het gaat voor de duidelijkheid niet enkel over ict-outsourcing, al zijn veel bedrijven in de lijst natuurlijk wel ict-specialisten.

Accenture haalt de eerste plaats voor de niet-it-bedrijven ISS en Sodexo. Andere it-specialisten bovenaan de lijst zijn Infosys op nummer 4, CSC op plaats 7, NCR op 8 en Wipro op 9. Accenture haalde overigens ook de eerste plaats in de sublijsten 'globale omzet' en 'aantal werknemers'. Op vlak van omzet- en werknemersgroei bestaat de top 3 uit het Braziliaanse Ci&T, het Amerikaanse HP en het Chinese hiSoft.

Accenture staat voor het vierde jaar op rij op nummer één in de lijst van de internationale vereniging van outsourcingspecialisten IAOP. De Global Outsourcing 100 van de IAOP evalueert de wereldwijde outsourcingspecialisten op basis van criteria als omzet en omzetgroei, aantal werknemers, aantal kantoren en landen die ze bedienen, de mening van de topklanten van het bedrijf, de aanwezige competenties en beheer- en managementcapaciteiten. Het gaat voor de duidelijkheid niet enkel over ict-outsourcing, al zijn veel bedrijven in de lijst natuurlijk wel ict-specialisten. Accenture haalt de eerste plaats voor de niet-it-bedrijven ISS en Sodexo. Andere it-specialisten bovenaan de lijst zijn Infosys op nummer 4, CSC op plaats 7, NCR op 8 en Wipro op 9. Accenture haalde overigens ook de eerste plaats in de sublijsten 'globale omzet' en 'aantal werknemers'. Op vlak van omzet- en werknemersgroei bestaat de top 3 uit het Braziliaanse Ci&T, het Amerikaanse HP en het Chinese hiSoft.