De applicatie wordt door Accenture gebouwd, geïmplementeerd en beheerd en zal gebruikt worden om de gegevens tussen de Belgische spelers in de energiesector te centraliseren en structureren. De opdracht is afkomstig van Atrias, een initiatief van de distributienetbeheerders.

Accenture gaat voor het project het Mecoms systeem (van Ferranti Computer Systems) voor klantinformatie en meetdatabeheer implementeren met de integratielaag WebMethods (van Software AG) er bovenop. Ook clouddiensten van Proximus, Microsoft (Azure) en Accenture worden gebruikt bij het project.

De applicatie moet nutsbedrijven helpen en voorbereiden op de verdere digitalisering in de sector. Dat gaat over het ondersteunen van slimme meters, maar ook over het verwerken van gedecentraliseerde energieopwekking zoals zonnepanelen en windmolens. Maar de samenwerking moet ook zorgen voor meer synergie omdat de vaste IT-kost wordt gedeeld en alle gegevens op een gestandaardiseerde manier kunnen worden uitgewisseld.

De applicatie wordt door Accenture gebouwd, geïmplementeerd en beheerd en zal gebruikt worden om de gegevens tussen de Belgische spelers in de energiesector te centraliseren en structureren. De opdracht is afkomstig van Atrias, een initiatief van de distributienetbeheerders.Accenture gaat voor het project het Mecoms systeem (van Ferranti Computer Systems) voor klantinformatie en meetdatabeheer implementeren met de integratielaag WebMethods (van Software AG) er bovenop. Ook clouddiensten van Proximus, Microsoft (Azure) en Accenture worden gebruikt bij het project.De applicatie moet nutsbedrijven helpen en voorbereiden op de verdere digitalisering in de sector. Dat gaat over het ondersteunen van slimme meters, maar ook over het verwerken van gedecentraliseerde energieopwekking zoals zonnepanelen en windmolens. Maar de samenwerking moet ook zorgen voor meer synergie omdat de vaste IT-kost wordt gedeeld en alle gegevens op een gestandaardiseerde manier kunnen worden uitgewisseld.