Het gaat om de accounts van het Centraal Commando voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië (Centcom), meldt Wired.

In de hackte tweets stond onder meer 'Amerikaanse soldaten, we komen eraan, kijk over uw schouder','IS is hier al, we zitten in jullie pc's, in elke militaire basis' en 'We stoppen niet, we weten alles over jullie, jullie vrouwen en kinderen'.

Twitter
© Twitter

Ook hebben de hackers klaarblijkelijke inlichtingen omtrent Chinese en Noord-Koreaanse militaire plannen en posities te hebben geopenbaard.

Het Centcom bevestigde dat zijn Twitter-account is gehacked en heeft die bijna een uur later offline gehaald. Intussen is de account terug online.

In een mededeling zegt Centcom dat het gaat om 'cybervandalisme' en dat er geen operationele impact is en geen gevoelige informatie gelekt is.

Opvallende timing

Genant voor Washington is wel dat de hack gebeurde op het moment dat president Barack Obama een toespraak gaf over... cyberveiligheid.

Hij riep, na de recente hackaanval op Sony Pictures, op tot betere gegevensbeveiliging, aldus Wired. Obama zei dat de Verenigde Staten herinnerd zijn aan hun 'enorme kwetsbaarheden'.

Het gaat om de accounts van het Centraal Commando voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië (Centcom), meldt Wired. In de hackte tweets stond onder meer 'Amerikaanse soldaten, we komen eraan, kijk over uw schouder','IS is hier al, we zitten in jullie pc's, in elke militaire basis' en 'We stoppen niet, we weten alles over jullie, jullie vrouwen en kinderen'.Ook hebben de hackers klaarblijkelijke inlichtingen omtrent Chinese en Noord-Koreaanse militaire plannen en posities te hebben geopenbaard. Het Centcom bevestigde dat zijn Twitter-account is gehacked en heeft die bijna een uur later offline gehaald. Intussen is de account terug online.In een mededeling zegt Centcom dat het gaat om 'cybervandalisme' en dat er geen operationele impact is en geen gevoelige informatie gelekt is.Genant voor Washington is wel dat de hack gebeurde op het moment dat president Barack Obama een toespraak gaf over... cyberveiligheid. Hij riep, na de recente hackaanval op Sony Pictures, op tot betere gegevensbeveiliging, aldus Wired. Obama zei dat de Verenigde Staten herinnerd zijn aan hun 'enorme kwetsbaarheden'.