HP en Acer wisten hun marktaandeel in de Belux in het tweede kwartaal van dit jaar wederom stevig te vergroten. Acer verwacht de nummer 2, Dell, in het derde kwartaal voorbij te steken.

In het tweede kwartaal zijn er in België en Luxemburg ruim 312.000 pc's verkocht, een stijging van 7,3 procent tegenover vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van Gartner en worden geciteerd door De Tijd. Dat de groei van de verkoop van laptops (+ 23 %) veel hoger is dan die van desktops (- 5 %) is al een tijd gaande, maar dat het aandeel verkochte laptops (157.000) in deze regio hoger is dan het aantal verkochte desktops (155.000), is wel nieuws.

Acer is de marktleider in laptops in de Belux en in de EMEA-regio. Maar met desktops meegeteld staat het bedrijf op de derde plaats met een aandeel van 13,6 procent, al verwacht de firma dra Dell (14,9 procent) te passeren. Acer telde er in zijn marktaandeel in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar 3 procentpunten bij, Dell zakte 1,5 procent. Nummer 1, HP, vertoont ook nog steeds een gezonde groei in het marktaandeel: van 20,6 procent naar 24 procent.

HP en Acer wisten hun marktaandeel in de Belux in het tweede kwartaal van dit jaar wederom stevig te vergroten. Acer verwacht de nummer 2, Dell, in het derde kwartaal voorbij te steken. In het tweede kwartaal zijn er in België en Luxemburg ruim 312.000 pc's verkocht, een stijging van 7,3 procent tegenover vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van Gartner en worden geciteerd door De Tijd. Dat de groei van de verkoop van laptops (+ 23 %) veel hoger is dan die van desktops (- 5 %) is al een tijd gaande, maar dat het aandeel verkochte laptops (157.000) in deze regio hoger is dan het aantal verkochte desktops (155.000), is wel nieuws. Acer is de marktleider in laptops in de Belux en in de EMEA-regio. Maar met desktops meegeteld staat het bedrijf op de derde plaats met een aandeel van 13,6 procent, al verwacht de firma dra Dell (14,9 procent) te passeren. Acer telde er in zijn marktaandeel in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar 3 procentpunten bij, Dell zakte 1,5 procent. Nummer 1, HP, vertoont ook nog steeds een gezonde groei in het marktaandeel: van 20,6 procent naar 24 procent.