Computerfabrikanten Acer en Lenovo zijn beide bezig met tablets die op besturingssysteem Windows 8 draaien. De mobiele toestellen zouden in het derde kwartaal van 2012 verschijnen, zo stelt de website Digitimes.

Eind februari 2012 komt er een bètaversie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Windows 8 is geheel voor tablets en Microsoft hoopt dan ook te concurreren met de populaire iPad van Apple. Dat doet het door onder andere hoge commissies te geven aan ontwikkelaars voor het maken van apps voor het besturingssysteem. Mogelijk zal de tablet van Microsoft vooral de interesse wekken van de zakelijke markt, waar veelal met Windows-computers en -laptops wordt gewerkt.

Het is nog onbekend welke leveranciers er verder met Windows 8-tablets komen. Nokia heeft gezegd nog geen concrete plannen te hebben met het besturingssysteem en een eventuele tablet, hoewel daarover eerder al dingen waren uitgelekt.

In samenwerking in Computable

Computerfabrikanten Acer en Lenovo zijn beide bezig met tablets die op besturingssysteem Windows 8 draaien. De mobiele toestellen zouden in het derde kwartaal van 2012 verschijnen, zo stelt de website Digitimes. Eind februari 2012 komt er een bètaversie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Windows 8 is geheel voor tablets en Microsoft hoopt dan ook te concurreren met de populaire iPad van Apple. Dat doet het door onder andere hoge commissies te geven aan ontwikkelaars voor het maken van apps voor het besturingssysteem. Mogelijk zal de tablet van Microsoft vooral de interesse wekken van de zakelijke markt, waar veelal met Windows-computers en -laptops wordt gewerkt. Het is nog onbekend welke leveranciers er verder met Windows 8-tablets komen. Nokia heeft gezegd nog geen concrete plannen te hebben met het besturingssysteem en een eventuele tablet, hoewel daarover eerder al dingen waren uitgelekt. In samenwerking in Computable