Acer zal dan toch geen Aliyun-smartphones lanceren in China. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. De CloudMobile A800 zou geschrapt worden onder druk van Google. De Chinese e-commercegigant Alibaba wil de dominantie van Android op zijn thuismarkt doorbreken met het zelf ontwikkelde en cloud-gebaseerde mobiele besturingssysteem Aliyun.

Op 13 september zou Acer een eerste op Aliyun draaiende toestel lanceren in China, de CloudMobile A800, maar de Taiwanese computerbouwer ziet daar nu toch vanaf.

Alibaba laat weten dat Acer gezwicht is voor de druk van Google, het bedrijf achter Android. "Acer is door Google gewaarschuwd dat als de Aliyun-toestellen gelanceerd worden, overeenkomsten over het gebruik van Android worden ingetrokken", klinkt het op Weibo, de Chinese Twitter-variant.

Acer heeft zich intussen al verontschuldigd tegenover de journalisten die uitgenodigd werden voor de lancering van de Aliyun-smartphone, en laat weten te blijven samenwerken met 'strategische partners' in China.

Acer zal dan toch geen Aliyun-smartphones lanceren in China. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. De CloudMobile A800 zou geschrapt worden onder druk van Google. De Chinese e-commercegigant Alibaba wil de dominantie van Android op zijn thuismarkt doorbreken met het zelf ontwikkelde en cloud-gebaseerde mobiele besturingssysteem Aliyun. Op 13 september zou Acer een eerste op Aliyun draaiende toestel lanceren in China, de CloudMobile A800, maar de Taiwanese computerbouwer ziet daar nu toch vanaf. Alibaba laat weten dat Acer gezwicht is voor de druk van Google, het bedrijf achter Android. "Acer is door Google gewaarschuwd dat als de Aliyun-toestellen gelanceerd worden, overeenkomsten over het gebruik van Android worden ingetrokken", klinkt het op Weibo, de Chinese Twitter-variant. Acer heeft zich intussen al verontschuldigd tegenover de journalisten die uitgenodigd werden voor de lancering van de Aliyun-smartphone, en laat weten te blijven samenwerken met 'strategische partners' in China.