In bepaalde toestellen van Samsung, waaronder de Galaxy S3, de Galaxy Note 2 en de Galaxy Nexus, zou een 'backdoor' zitten die toegang biedt tot persoonlijke data die op deze toestellen opgeslagen zijn. De gegevens zouden via deze achterdeur gelezen, bewerkt en verwijderd kunnen worden.

Het achterpoortje blijkt in de software van de 'baseband chips' te zitten. Deze software staat los van Android. Baseband-chips worden al langer als onveilig beschouwd.

De beweringen rond de geheime achterpoort bij Samsung zijn afkomstig van Paul Kocialkowski, een ontwikkelaar van Replicant die aan een alternatieve, volledig open versie van Android werkt - het mobiele OS-platform van Google is wel open source, maar veel aanpassingen die de zoekgigant erin aanbrengt, zijn dat niet.

Replicant biedt onmiddellijk ook een patch aan waarmee het probleem van de achterdeur verholpen kan worden. Die patch is een Android-variant van Replicant die de bestanden van Samsung vervangt. Dat is meteen ook het dubieuze aan dit verhaal: mogelijk wil Kocialkowski hiermee gewoon promotie voeren voor Replicant als een alternatief voor Samsungs eigen te verschijnen Knox-beveiligingssoftware.

In bepaalde toestellen van Samsung, waaronder de Galaxy S3, de Galaxy Note 2 en de Galaxy Nexus, zou een 'backdoor' zitten die toegang biedt tot persoonlijke data die op deze toestellen opgeslagen zijn. De gegevens zouden via deze achterdeur gelezen, bewerkt en verwijderd kunnen worden. Het achterpoortje blijkt in de software van de 'baseband chips' te zitten. Deze software staat los van Android. Baseband-chips worden al langer als onveilig beschouwd. De beweringen rond de geheime achterpoort bij Samsung zijn afkomstig van Paul Kocialkowski, een ontwikkelaar van Replicant die aan een alternatieve, volledig open versie van Android werkt - het mobiele OS-platform van Google is wel open source, maar veel aanpassingen die de zoekgigant erin aanbrengt, zijn dat niet. Replicant biedt onmiddellijk ook een patch aan waarmee het probleem van de achterdeur verholpen kan worden. Die patch is een Android-variant van Replicant die de bestanden van Samsung vervangt. Dat is meteen ook het dubieuze aan dit verhaal: mogelijk wil Kocialkowski hiermee gewoon promotie voeren voor Replicant als een alternatief voor Samsungs eigen te verschijnen Knox-beveiligingssoftware.