Netwerkreus Alcatel-Lucent heeft al het achtste kwartaal op rij met een verlies afgesloten. Het bedrijf zag zich genoodzaakt om nogmaals 3,91 miljard euro af te schrijven.

Netto was er over het vierde kwartaal een verlies van 3,89 miljard euro, tegenover 2,58 miljard euro tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De analisten hadden geen rekening gehouden met een dergelijke grote afschrijving.

De omzet daalde met 5,3 procent tot 4,95 miljard euro en daarmee deed Alcatel-Lucent het weer beter dan verwacht. De analisten rekenden op een omzet van 4,8 miljard euro.

Ondanks de slechte resultaten handhaaft het bedrijf het vooruitzicht op een breakeven in 2009.

Bron: Cash.be

Netwerkreus Alcatel-Lucent heeft al het achtste kwartaal op rij met een verlies afgesloten. Het bedrijf zag zich genoodzaakt om nogmaals 3,91 miljard euro af te schrijven. Netto was er over het vierde kwartaal een verlies van 3,89 miljard euro, tegenover 2,58 miljard euro tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De analisten hadden geen rekening gehouden met een dergelijke grote afschrijving. De omzet daalde met 5,3 procent tot 4,95 miljard euro en daarmee deed Alcatel-Lucent het weer beter dan verwacht. De analisten rekenden op een omzet van 4,8 miljard euro. Ondanks de slechte resultaten handhaaft het bedrijf het vooruitzicht op een breakeven in 2009. Bron: Cash.be