Acquia, het bedrijf van Drupal-bedenker Dries Buytaert, heeft een zogenaamde 'series C'-investering van 8,5 miljoen dollar binnengehaald. Dat staat te lezen op de weblog van het bedrijf.

Acquia is in feite vooral een it-dienstenbedrijf, met een focus op de open source cms-technologie Drupal die Dries Buytaert zelf ontwikkelde. Het is voor Buytaert de manier om wat geld te verdienen aan zijn eigen - erg populaire - geesteskind. Ongeveer 1 procent van het wereldwijde internet draait vandaag op Drupal, wat gezien de omvang van het web enorm veel is.

Deze investeringsronde van 8,5 miljoen dollar moet dienen om Acquia te helpen Drupal te positioneren in de wereld van de grote bedrijven. Verder wordt er meer geld gepompt in de ontwikkeling van producten als Acquia Network, Acquia Hosting, Drupal Gardens en Drupal Commons. Ook de commerciële uitbouw van het bedrijf wordt met de investering gefinancierd, evenals de groei van een partnernetwerk. Acquia, oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten, zal in 2011 overigens Europa binnenvallen.

Alle investeringsrondes samen heeft het bedrijf nu al 23,5 miljoen dollar aan kapitaal op zak gestoken. Bij het bedrijf werken vandaag 70 mensen.

Acquia, het bedrijf van Drupal-bedenker Dries Buytaert, heeft een zogenaamde 'series C'-investering van 8,5 miljoen dollar binnengehaald. Dat staat te lezen op de weblog van het bedrijf. Acquia is in feite vooral een it-dienstenbedrijf, met een focus op de open source cms-technologie Drupal die Dries Buytaert zelf ontwikkelde. Het is voor Buytaert de manier om wat geld te verdienen aan zijn eigen - erg populaire - geesteskind. Ongeveer 1 procent van het wereldwijde internet draait vandaag op Drupal, wat gezien de omvang van het web enorm veel is. Deze investeringsronde van 8,5 miljoen dollar moet dienen om Acquia te helpen Drupal te positioneren in de wereld van de grote bedrijven. Verder wordt er meer geld gepompt in de ontwikkeling van producten als Acquia Network, Acquia Hosting, Drupal Gardens en Drupal Commons. Ook de commerciële uitbouw van het bedrijf wordt met de investering gefinancierd, evenals de groei van een partnernetwerk. Acquia, oorspronkelijk opgericht in de Verenigde Staten, zal in 2011 overigens Europa binnenvallen. Alle investeringsrondes samen heeft het bedrijf nu al 23,5 miljoen dollar aan kapitaal op zak gestoken. Bij het bedrijf werken vandaag 70 mensen.