Het actiecomité 'Beperk De Straling' roept het Brugse stadbestuur op om te wachten met de plannen voor gratis draadloos internet.

[Maandag maakte het Brugse stadbestuur nog bekend] dat het van plan is om elke Bruggeling gratis toegang te geven tot draadloos internet. Dik tegen de zin van actiecomité '[Beperk De Straling]', dat de plannen liever op de lange baan schuift, schrijft Het Laatste Nieuws. In de krant zegt Jan Allein van 'Beperk de Straling' dat elke Bruggeling hiermee blootgesteld wordt aan stralingen, of ze dat nu willen of niet.

Een klacht indienen, zal de werkgroep niet doen. "Er is momenteel geen wetgeving daarond. Iedereen wacht af, daarom adviseren we Brugge om dat ook te doen", klinkt het in de krant. Momenteel is nog niet wetenschappelijk bewezen dat wifi-stralingen schadelijk zijn. Maar als dat op een dag wél gebeurt, dan zou dat volgens de werkgroep betekenen dat het plan van Brugge illegaal is omdat in de grondwet staat dat elke burger op een gezonde plaats moet kunnen wonen.

De Brugse burgemeester Patrick Moenaert is alvast niet van plan om het dossier op de lange baan te laten schuiven. In een reactie zegt hij de bezorgdheid te begrijpen, maar wijst hij erop dat de straling van de antennes 200 keer lager is dan die van een gsm-antenne.

Het actiecomité 'Beperk De Straling' roept het Brugse stadbestuur op om te wachten met de plannen voor gratis draadloos internet. [Maandag maakte het Brugse stadbestuur nog bekend] dat het van plan is om elke Bruggeling gratis toegang te geven tot draadloos internet. Dik tegen de zin van actiecomité '[Beperk De Straling]', dat de plannen liever op de lange baan schuift, schrijft Het Laatste Nieuws. In de krant zegt Jan Allein van 'Beperk de Straling' dat elke Bruggeling hiermee blootgesteld wordt aan stralingen, of ze dat nu willen of niet. Een klacht indienen, zal de werkgroep niet doen. "Er is momenteel geen wetgeving daarond. Iedereen wacht af, daarom adviseren we Brugge om dat ook te doen", klinkt het in de krant. Momenteel is nog niet wetenschappelijk bewezen dat wifi-stralingen schadelijk zijn. Maar als dat op een dag wél gebeurt, dan zou dat volgens de werkgroep betekenen dat het plan van Brugge illegaal is omdat in de grondwet staat dat elke burger op een gezonde plaats moet kunnen wonen. De Brugse burgemeester Patrick Moenaert is alvast niet van plan om het dossier op de lange baan te laten schuiven. In een reactie zegt hij de bezorgdheid te begrijpen, maar wijst hij erop dat de straling van de antennes 200 keer lager is dan die van een gsm-antenne.