'We hebben de afgelopen maanden meer signalen gekregen via verschillende kanalen. De mensen drukken hun bezorgdheden uit, van vandaag maar ook van enkele jaren geleden', aldus vicedirecteur Fran Townsend. Ze benadrukt dat de klachten onderzocht zullen worden en sommige gevallen al 'opgelost' zijn, bijvoorbeeld door sancties.

Activision Blizzard, eigenaar van bekende videogames als Call of Duty en Candy Crush, werd eerder door een overheidsinstantie van de staat Californië aangeklaagd omdat het een 'seksistische cultuur' zou bevorderen en vrouwen minder zou betalen dan mannen. Bij het bedrijf staakten onlangs zo'n tweehonderd medewerkers uit protest tegen de slechte behandeling van vrouwelijke werknemers.

In augustus raakte ook al bekend dat een hoge bestuurder bij het bedrijf afgetreden was vanwege het schandaal.

'We hebben de afgelopen maanden meer signalen gekregen via verschillende kanalen. De mensen drukken hun bezorgdheden uit, van vandaag maar ook van enkele jaren geleden', aldus vicedirecteur Fran Townsend. Ze benadrukt dat de klachten onderzocht zullen worden en sommige gevallen al 'opgelost' zijn, bijvoorbeeld door sancties. Activision Blizzard, eigenaar van bekende videogames als Call of Duty en Candy Crush, werd eerder door een overheidsinstantie van de staat Californië aangeklaagd omdat het een 'seksistische cultuur' zou bevorderen en vrouwen minder zou betalen dan mannen. Bij het bedrijf staakten onlangs zo'n tweehonderd medewerkers uit protest tegen de slechte behandeling van vrouwelijke werknemers. In augustus raakte ook al bekend dat een hoge bestuurder bij het bedrijf afgetreden was vanwege het schandaal.