De smartwatch is hét draagbare gadget van 2013. Eerder kwamen onder meer Sony (Smart Watch 2) en Samsung (Galaxy Gear) met een eigen model, en volgens de geruchten werken ook Google, Microsoft en Apple aan zo'n slim horloge, dat je kunt synchroniseren met je smartphone.

Sportkledingmerk Adidas en gps-fabrikant Garmin gooien het over een iets andere boeg, en lanceren ieder een specialistische smartwatch met uitsluitend functionaliteiten voor sporters. Adidas richt zich tot hardlopers, Garmin tot golfers.

De miCoach Smart Run van Adidas heeft een gps-functie, een hartslagmeter en een muziekdienst, en fungeert daarnaast als een soort virtuele coach die richtlijnen geeft via berichtjes op het schermpje of via de bijbehorende oortjes. Dit gadget gaat in de VS over de toonbank voor 399 dollar. Een Europese verschijningsdatum is nog niet bekend.

Met de Approach S4-smartwatch - een toestelletje dat over een high-res scherm en een batterijduur van 10 uur beschikt - biedt Garmin golfers toegang tot gegevens van meer dan 30.000 internationale golfbanen. Er is ook een Smart Notification-functie voor iPhone-gebruikers die notificaties zoals e-mails en sms-berichten op het polshorloge weergeeft. De Approach S4 zal dit najaar nog op de markt komen voor 350 dollar.

De smartwatch is hét draagbare gadget van 2013. Eerder kwamen onder meer Sony (Smart Watch 2) en Samsung (Galaxy Gear) met een eigen model, en volgens de geruchten werken ook Google, Microsoft en Apple aan zo'n slim horloge, dat je kunt synchroniseren met je smartphone. Sportkledingmerk Adidas en gps-fabrikant Garmin gooien het over een iets andere boeg, en lanceren ieder een specialistische smartwatch met uitsluitend functionaliteiten voor sporters. Adidas richt zich tot hardlopers, Garmin tot golfers. De miCoach Smart Run van Adidas heeft een gps-functie, een hartslagmeter en een muziekdienst, en fungeert daarnaast als een soort virtuele coach die richtlijnen geeft via berichtjes op het schermpje of via de bijbehorende oortjes. Dit gadget gaat in de VS over de toonbank voor 399 dollar. Een Europese verschijningsdatum is nog niet bekend. Met de Approach S4-smartwatch - een toestelletje dat over een high-res scherm en een batterijduur van 10 uur beschikt - biedt Garmin golfers toegang tot gegevens van meer dan 30.000 internationale golfbanen. Er is ook een Smart Notification-functie voor iPhone-gebruikers die notificaties zoals e-mails en sms-berichten op het polshorloge weergeeft. De Approach S4 zal dit najaar nog op de markt komen voor 350 dollar.