ADMB Information Services kiest voor Google Apps. Het bedrijf verlaagt zijn kosten voor e-mail, agenda en takenbeheer met zeventig procent.

ADMB Information Services is een ict-dienstverlener met focus op detachering, softwareontwikkeling en cloudapplicaties. Voor het gebruik van e-mail, kalender en takenbeheer stapt het bedrijf uit Brugge nu zelf over op cloud computing. De keuze viel daarbij op Google Apps. "De migratie gebeurde in minder dan een week", zegt Sven Peleman, hoofd van de afdeling cloud computing van ADMB iS. "We hebben alle gearchiveerde e-mails, kalenders en contacten in de cloud gezet." Voor de migratie werkte ADMB iS met het Brugse bedrijf Romneya, één van de eerste Europese resellers van Google Apps.

De migratie is vooral door de bijhorende besparing geïnspireerd. ADMB iS betaalt een vaste vergoeding voor het gebruik van Google Apps. De kosten voor een eigen infrastructuur en de zorg rond updates en operationeel beheer vallen weg. De gebruikers hebben alleen een browser en een internetverbinding nodig. Alles samen realiseert ADMB iS een besparing van zeventig procent. "De combinatie van Google Apps en Salesforce laat ons bovendien toe efficiënter te communiceren met klanten, prospecten en consultants", vervolgt Sven Peleman.

Google Message Discovery archiveert alle e-mailberichten en bijlagen in de cloud. De medewerkers van ADMB iS kunnen e-mails opzoeken en terugvinden aan Google-snelheid. "In het verleden was het terugvinden van berichten in de back-ups niet alleen een technische uitdaging, het was ook een arbeidsintensieve taak. Ook die kosten vallen nu weg."

ADMB Information Services kiest voor Google Apps. Het bedrijf verlaagt zijn kosten voor e-mail, agenda en takenbeheer met zeventig procent.ADMB Information Services is een ict-dienstverlener met focus op detachering, softwareontwikkeling en cloudapplicaties. Voor het gebruik van e-mail, kalender en takenbeheer stapt het bedrijf uit Brugge nu zelf over op cloud computing. De keuze viel daarbij op Google Apps. "De migratie gebeurde in minder dan een week", zegt Sven Peleman, hoofd van de afdeling cloud computing van ADMB iS. "We hebben alle gearchiveerde e-mails, kalenders en contacten in de cloud gezet." Voor de migratie werkte ADMB iS met het Brugse bedrijf Romneya, één van de eerste Europese resellers van Google Apps. De migratie is vooral door de bijhorende besparing geïnspireerd. ADMB iS betaalt een vaste vergoeding voor het gebruik van Google Apps. De kosten voor een eigen infrastructuur en de zorg rond updates en operationeel beheer vallen weg. De gebruikers hebben alleen een browser en een internetverbinding nodig. Alles samen realiseert ADMB iS een besparing van zeventig procent. "De combinatie van Google Apps en Salesforce laat ons bovendien toe efficiënter te communiceren met klanten, prospecten en consultants", vervolgt Sven Peleman. Google Message Discovery archiveert alle e-mailberichten en bijlagen in de cloud. De medewerkers van ADMB iS kunnen e-mails opzoeken en terugvinden aan Google-snelheid. "In het verleden was het terugvinden van berichten in de back-ups niet alleen een technische uitdaging, het was ook een arbeidsintensieve taak. Ook die kosten vallen nu weg."