Hoewel boekjaar 2007 een recordjaar was, wil softwareproducent Adobe geen wilde voorspellingen doen. Integendeel, het bedrijf verwacht een (magere) omzetgroei van 13 procent.

Het boekjaar 2007 werd afgesloten met een omzet van 3,158 miljard dollar. Dat is een groei van 23 procent in vergelijking met de 2,575 miljard dollar van vorig jaar. De nettowinst klokte af op 723,8 miljoen dollar, maar liefst 43,1 procent hoger dan in 2006.

Toch blijken de vooruitzichten naar 2008 niet echt swingend. Voor het volledige boekjaar rekent het bedrijf op een omzetgroei van zo'n 13 procent en een operationele marge van 30 procent. De voorzichtigheid heeft vooral te maken met de mindere, algemene economische vooruitzichten. De meeste analisten verwachten echter dat Adobe het sowieso beter zal doen dan de markt.

Het bedrijf liet evenmin iets los over mogelijke nieuwe producten of updates. Daar waar het dit jaar vooral centen puurde uit Creative Suite 3, is het voor het komende jaar dus koffiedik kijken voor wat nieuwe 'cashcows' betreft.

Hoewel boekjaar 2007 een recordjaar was, wil softwareproducent Adobe geen wilde voorspellingen doen. Integendeel, het bedrijf verwacht een (magere) omzetgroei van 13 procent. Het boekjaar 2007 werd afgesloten met een omzet van 3,158 miljard dollar. Dat is een groei van 23 procent in vergelijking met de 2,575 miljard dollar van vorig jaar. De nettowinst klokte af op 723,8 miljoen dollar, maar liefst 43,1 procent hoger dan in 2006. Toch blijken de vooruitzichten naar 2008 niet echt swingend. Voor het volledige boekjaar rekent het bedrijf op een omzetgroei van zo'n 13 procent en een operationele marge van 30 procent. De voorzichtigheid heeft vooral te maken met de mindere, algemene economische vooruitzichten. De meeste analisten verwachten echter dat Adobe het sowieso beter zal doen dan de markt. Het bedrijf liet evenmin iets los over mogelijke nieuwe producten of updates. Daar waar het dit jaar vooral centen puurde uit Creative Suite 3, is het voor het komende jaar dus koffiedik kijken voor wat nieuwe 'cashcows' betreft.