Adobe verwacht de overname van Magento in de loop van dit jaar af te kunnen ronden. Het is de op twee na grootste aankoop door Adobe ooit. Door de acquisitie breidt Adobe zijn dienstverlening in e-commerce uit, bijvoorbeeld rond het opzetten van websites voor internetverkoop. Magento werd in 2015 verkocht door eBay en werd sindsdien gesteund door investeerder Permira.

Daarnaast kondigt Adobe een nieuw aandeleninkoopprogramma van 8 miljard dollar aan.

Het programma loopt tot en met het boekjaar 2021 en is een uitbreiding van het bestaande programma van 2,5 miljard dollar dat volgend jaar afloopt. De inkoop zal worden gefinancierd uit de toekomstige kasstroom.

Adobe verwacht de overname van Magento in de loop van dit jaar af te kunnen ronden. Het is de op twee na grootste aankoop door Adobe ooit. Door de acquisitie breidt Adobe zijn dienstverlening in e-commerce uit, bijvoorbeeld rond het opzetten van websites voor internetverkoop. Magento werd in 2015 verkocht door eBay en werd sindsdien gesteund door investeerder Permira.Daarnaast kondigt Adobe een nieuw aandeleninkoopprogramma van 8 miljard dollar aan.Het programma loopt tot en met het boekjaar 2021 en is een uitbreiding van het bestaande programma van 2,5 miljard dollar dat volgend jaar afloopt. De inkoop zal worden gefinancierd uit de toekomstige kasstroom.