Adobe heeft HTML5-ontwikkelaar Nitobi Software overgenomen. Zo hoopt de softwareleverancier meer mobiele apps beschikbaar te maken voor creatieve applicaties. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Het Canadese Nitobi is bekend van PhoneGap en PhoneGap Build, waarop ontwikkelaars voor meerdere toestellen mobiele applicaties kunnen maken in HTML5 en Javascript. Een nieuw product van het bedrijf is de Facebook Connect-plugin, waarmee ontwikkelaars het in de app mogelijk maken om met de Facebook-account in te loggen. Inmiddels is PhoneGap zo'n 600.000 keer gedownload.

Adobe wil met PhoneGap nog een manier toevoegen aan de Adobe-lijn om in HTML 5 en Javascript te ontwikkelen, wat ook mogelijk is in Adobe Air. De overname van Nitobi past geheel in de koers die Adobe wil varen, door steeds meer met HTML5 te doen. Begin augustus 2011 lanceerde zo bijvoorbeeld ook Adobe Edge.

Naast Nitobi heeft Adobe ook TypeKit overgenomen, waarmee webdesigners veel verschillende lettertypen kunnen kiezen bij het ontwerpen van websites.

Adobe is zich naast HTML5 ook gaan richten op de mobiele apps. Zo bracht het eind augustus 2011 de app CreatePDF uit, waarmee op Apple-smartphones en tablets pdf's kunnen worden gemaakt van Microsoft Office-bestanden, maar ook van Photoshop- en InDesign-documenten. Het zou in dezelfde kwaliteit pdf's kunnen maken als zijn grote broer Acrobat Reader.

In samenwerking met Computable

Adobe heeft HTML5-ontwikkelaar Nitobi Software overgenomen. Zo hoopt de softwareleverancier meer mobiele apps beschikbaar te maken voor creatieve applicaties. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Het Canadese Nitobi is bekend van PhoneGap en PhoneGap Build, waarop ontwikkelaars voor meerdere toestellen mobiele applicaties kunnen maken in HTML5 en Javascript. Een nieuw product van het bedrijf is de Facebook Connect-plugin, waarmee ontwikkelaars het in de app mogelijk maken om met de Facebook-account in te loggen. Inmiddels is PhoneGap zo'n 600.000 keer gedownload. Adobe wil met PhoneGap nog een manier toevoegen aan de Adobe-lijn om in HTML 5 en Javascript te ontwikkelen, wat ook mogelijk is in Adobe Air. De overname van Nitobi past geheel in de koers die Adobe wil varen, door steeds meer met HTML5 te doen. Begin augustus 2011 lanceerde zo bijvoorbeeld ook Adobe Edge. Naast Nitobi heeft Adobe ook TypeKit overgenomen, waarmee webdesigners veel verschillende lettertypen kunnen kiezen bij het ontwerpen van websites. Adobe is zich naast HTML5 ook gaan richten op de mobiele apps. Zo bracht het eind augustus 2011 de app CreatePDF uit, waarmee op Apple-smartphones en tablets pdf's kunnen worden gemaakt van Microsoft Office-bestanden, maar ook van Photoshop- en InDesign-documenten. Het zou in dezelfde kwaliteit pdf's kunnen maken als zijn grote broer Acrobat Reader. In samenwerking met Computable