Wereldwijd verdwijnt bijna één op de tien jobs bij softwarefabrikant Adobe, dat hard getroffen wordt door de crisis.

Dat er 680 banen op de helling staan, blijkt uit een document dat Adobe aan de 'Securities and Exchange COmmission' bezorgde en waarin een grootschalig herstructureringsprogramma uit de doeken gedaan wordt. In het document zegt de softwarebouwer dat deze maatregel nodig is om "de kosten te aligneren met het fiscale plan voor volgend jaar" en "de groei op lange termijn veilig te stellen."

Het moge dus duidelijk zijn dat Adobe hard te lijden heeft onder de huidige economische realiteit. [Onlangs nam Adobe nochtans wel nog Omniture over] voor zowat 1,8 miljard dollar: de op één na grootste overname ooit voor Adobe. Omniture is gespecialiseerd in webanalytics. Volgens Adobe zou het zo de eigen oplossingen voor contentcreatie kunnen combineren met tools die de waarde en impact van die content meten.

Wereldwijd verdwijnt bijna één op de tien jobs bij softwarefabrikant Adobe, dat hard getroffen wordt door de crisis. Dat er 680 banen op de helling staan, blijkt uit een document dat Adobe aan de 'Securities and Exchange COmmission' bezorgde en waarin een grootschalig herstructureringsprogramma uit de doeken gedaan wordt. In het document zegt de softwarebouwer dat deze maatregel nodig is om "de kosten te aligneren met het fiscale plan voor volgend jaar" en "de groei op lange termijn veilig te stellen." Het moge dus duidelijk zijn dat Adobe hard te lijden heeft onder de huidige economische realiteit. [Onlangs nam Adobe nochtans wel nog Omniture over] voor zowat 1,8 miljard dollar: de op één na grootste overname ooit voor Adobe. Omniture is gespecialiseerd in webanalytics. Volgens Adobe zou het zo de eigen oplossingen voor contentcreatie kunnen combineren met tools die de waarde en impact van die content meten.