Adobe, het bedrijf achter Photoshop, werkt samen met Princeton University aan project VoCo. Daarmee is het mogelijk om nieuwe woorden te genereren in de stem van de spreker. Het algoritme kan de stem nagenoeg perfect nabootsen zodra er ongeveer twintig minuten aan stemgeluid is opgenomen ter analyse.

Enerzijds kan die technologie heel nuttig zijn voor radio- en podcastmakers die zo niet langer hele passages opnieuw moeten doen bij een verspreking. Anderzijds wordt het in de toekomst moeilijker om een audiofragment op zijn echtheid te beoordelen. Vergelijkbaar met wat Photoshop vandaag met beelden doet.

Project VoCo heeft nog geen lanceerdatum. De technologie werd voorgesteld op de Adobe MAX conferentie bij de sneak previews, waar Adobe traditiegetrouw demo's toont van technologie die het in de toekomst wil uitbrengen.

Adobe, het bedrijf achter Photoshop, werkt samen met Princeton University aan project VoCo. Daarmee is het mogelijk om nieuwe woorden te genereren in de stem van de spreker. Het algoritme kan de stem nagenoeg perfect nabootsen zodra er ongeveer twintig minuten aan stemgeluid is opgenomen ter analyse.Enerzijds kan die technologie heel nuttig zijn voor radio- en podcastmakers die zo niet langer hele passages opnieuw moeten doen bij een verspreking. Anderzijds wordt het in de toekomst moeilijker om een audiofragment op zijn echtheid te beoordelen. Vergelijkbaar met wat Photoshop vandaag met beelden doet.Project VoCo heeft nog geen lanceerdatum. De technologie werd voorgesteld op de Adobe MAX conferentie bij de sneak previews, waar Adobe traditiegetrouw demo's toont van technologie die het in de toekomst wil uitbrengen.