De wereldwijde betaversie komt er na eerdere testen in Australië en Thailand. Tegen het einde van de maand zullen de eerste gebruikers ze zien verschijnen. Op basis van die ervaringen wordt de reclame waar nodig bijgewerkt.

De advertenties komen in de Home-tab te staan. Ze nemen vrij veel plaats in beslag. Tegen eind dit jaar moet iedereen ze te zien krijgen. Wie zich eraan ergert, kan Facebook Messenger Lite installeren.

Nieuwe inkomstenbron

Ruim 1,2 miljard mensen gebruiken Facebook Messenger. Voor Facebook, dat tot nog toe niets verdiende aan de chatdienst, kan het dus een belangrijke nieuwe inkomstenbron zijn.

De wereldwijde betaversie komt er na eerdere testen in Australië en Thailand. Tegen het einde van de maand zullen de eerste gebruikers ze zien verschijnen. Op basis van die ervaringen wordt de reclame waar nodig bijgewerkt. De advertenties komen in de Home-tab te staan. Ze nemen vrij veel plaats in beslag. Tegen eind dit jaar moet iedereen ze te zien krijgen. Wie zich eraan ergert, kan Facebook Messenger Lite installeren.Ruim 1,2 miljard mensen gebruiken Facebook Messenger. Voor Facebook, dat tot nog toe niets verdiende aan de chatdienst, kan het dus een belangrijke nieuwe inkomstenbron zijn.