Assange zit momenteel vast omdat de Verenigde Staten om zijn uitlevering hebben gevraagd. De Amerikaanse autoriteiten willen hem onder meer vervolgen voor de publicatie van geheim materiaal over de oorlogen in Afghanistan en Irak.

De Wikileaks-oprichter mag die uitleveringszaak niet in vrijheid afwachten, omdat hij al eerder de benen nam terwijl hij voorwaardelijk vrij was. Hij dook in 2012 in Londen onder in de ambassade van Ecuador om overlevering aan Zweden te voorkomen.

Ecuador wees Assange vorig jaar de deur, waarna de Britse politie hem in de boeien sloeg. Hij kreeg vervolgens een gevangenisstraf opgelegd van 50 weken omdat hij de voorwaarden had geschonden van zijn borgtocht.

Klokkenluiderssite Wikileaks zegt dat de advocaten van Assange woensdag een verzoek indienen om hem uit de gevangenis te krijgen. Hij zou daar het risico lopen besmet te raken met het coronavirus, dat in het Verenigd Koninkrijk al aan 303 mensen het leven heeft gekost.

Assange zit momenteel vast omdat de Verenigde Staten om zijn uitlevering hebben gevraagd. De Amerikaanse autoriteiten willen hem onder meer vervolgen voor de publicatie van geheim materiaal over de oorlogen in Afghanistan en Irak.De Wikileaks-oprichter mag die uitleveringszaak niet in vrijheid afwachten, omdat hij al eerder de benen nam terwijl hij voorwaardelijk vrij was. Hij dook in 2012 in Londen onder in de ambassade van Ecuador om overlevering aan Zweden te voorkomen.Ecuador wees Assange vorig jaar de deur, waarna de Britse politie hem in de boeien sloeg. Hij kreeg vervolgens een gevangenisstraf opgelegd van 50 weken omdat hij de voorwaarden had geschonden van zijn borgtocht.Klokkenluiderssite Wikileaks zegt dat de advocaten van Assange woensdag een verzoek indienen om hem uit de gevangenis te krijgen. Hij zou daar het risico lopen besmet te raken met het coronavirus, dat in het Verenigd Koninkrijk al aan 303 mensen het leven heeft gekost.