Het gaat om een raamovereenkomst tussen Astrid, het netwerk van de hulpdiensten, en de twee leveranciers die tot 22 juli volgend jaar loopt, maar nadien met een jaar verlengbaar is. Astrid maakt de overeenkomst zelf bekend via haar magazine voor veiligheidsdiensten.

Dankzij de deal kunnen hulpdiensten op eenvoudige wijze tablets en laptops bestellen die met zekerheid compatibel zijn met Blue Light Mobile, het datanetwerk van de hulpdiensten. Zij hebben voortaan keuze uit verstevigde en niet verstevigde (rugged) laptops van Panasonic en tablets (verstevigd of niet verstevigd) van Panasonic en HP. De toestellen draaien op Windows 8, maar zijn ook te downgraden naar Windows 7.

Voor hulpdiensten is de deal interessant omdat ze zo niet telkens een aanbestedingsprocedure hoeven op te starten voor de aankoop van nieuwe toestellen. Ook randapparatuur zoals docking stations, printers, externe schermen, 4G-dongles en 4G MiFi-routers en draadloze toetsenborden vallen onder de raamovereenkomst.

Het gaat om een raamovereenkomst tussen Astrid, het netwerk van de hulpdiensten, en de twee leveranciers die tot 22 juli volgend jaar loopt, maar nadien met een jaar verlengbaar is. Astrid maakt de overeenkomst zelf bekend via haar magazine voor veiligheidsdiensten.Dankzij de deal kunnen hulpdiensten op eenvoudige wijze tablets en laptops bestellen die met zekerheid compatibel zijn met Blue Light Mobile, het datanetwerk van de hulpdiensten. Zij hebben voortaan keuze uit verstevigde en niet verstevigde (rugged) laptops van Panasonic en tablets (verstevigd of niet verstevigd) van Panasonic en HP. De toestellen draaien op Windows 8, maar zijn ook te downgraden naar Windows 7.Voor hulpdiensten is de deal interessant omdat ze zo niet telkens een aanbestedingsprocedure hoeven op te starten voor de aankoop van nieuwe toestellen. Ook randapparatuur zoals docking stations, printers, externe schermen, 4G-dongles en 4G MiFi-routers en draadloze toetsenborden vallen onder de raamovereenkomst.