Volgens het instituut, opgericht door de Britse antropologe Jane Goodall, bevatten de apparaten mineralen die worden gedolven in de bossen van Afrika. Ze is bang dat de overvloed aan mobieltjes leidt tot de vernietiging van het regenwoud, waardoor apen en andere dieren uitsterven.

Om mee te doen aan de actie, die ook in Nederland van start gaat, kunnen scholen en bedrijven een inzamelbox aanvragen. Het geld dat de actie oplevert, wordt gebruikt voor educatie- en herbebossingsprojecten in het oosten van de Democratische Republiek Congo. (Belga)

Volgens het instituut, opgericht door de Britse antropologe Jane Goodall, bevatten de apparaten mineralen die worden gedolven in de bossen van Afrika. Ze is bang dat de overvloed aan mobieltjes leidt tot de vernietiging van het regenwoud, waardoor apen en andere dieren uitsterven. Om mee te doen aan de actie, die ook in Nederland van start gaat, kunnen scholen en bedrijven een inzamelbox aanvragen. Het geld dat de actie oplevert, wordt gebruikt voor educatie- en herbebossingsprojecten in het oosten van de Democratische Republiek Congo. (Belga)