De Afrikaanse markt van de mobiele telefonie kende sinds 2002 de snelste groei ter wereld, ondanks een hoge productiekost. Dat stelt een studie van consultingkantoor Ernst&Young die in Abidjan werd voorgesteld.

Sinds 2002 noteerde de Afrikaanse markt een groei van 49,3 procent, terwijl de Franse telecommarkt bijvoorbeeld een gemiddelde groei van 7,5 procent haalde. Voor Brazilië bedraagt dit volgens de studie 28 procent en voor Azië 27,4 procent.

De gemiddelde marktpenetratie van de mobiele telefonie in Afrika situeert zich rond 37 procent. Tegen 2018 kan dat volgens het onderzoek oplopen tot 61 procent.

De studie werd gerealiseerd bij 28 bestuurders van de grootste telecomoperatoren in Afrika en heeft betrekking op 49 landen van het continent, zonder de Maghreb en Mauretanië.

Bron: Belga

De Afrikaanse markt van de mobiele telefonie kende sinds 2002 de snelste groei ter wereld, ondanks een hoge productiekost. Dat stelt een studie van consultingkantoor Ernst&Young die in Abidjan werd voorgesteld. Sinds 2002 noteerde de Afrikaanse markt een groei van 49,3 procent, terwijl de Franse telecommarkt bijvoorbeeld een gemiddelde groei van 7,5 procent haalde. Voor Brazilië bedraagt dit volgens de studie 28 procent en voor Azië 27,4 procent. De gemiddelde marktpenetratie van de mobiele telefonie in Afrika situeert zich rond 37 procent. Tegen 2018 kan dat volgens het onderzoek oplopen tot 61 procent. De studie werd gerealiseerd bij 28 bestuurders van de grootste telecomoperatoren in Afrika en heeft betrekking op 49 landen van het continent, zonder de Maghreb en Mauretanië. Bron: Belga