Volgens de vakbond CNE (LBC) heeft Telindus een afspraak met andere spelers op de communicatiemarkt om het vertrek van technisch personeel bij Telindus Sourcing tegen te gaan.

Het bericht is afkomstig van het persagentschap Belga. Proximus, Belgacom, Telindus, Telindus Sourcing en Skynet worden in de toekomst samengevoegd in de zogenaamde matrix-structuur. Die complexe integratie schrok in het verleden al heel wat werknemers af, waardoor nu en dan gewag werd gemaakt van een 'leegloop'. Telindus zou een leegloop bij de uitbestedingspoot willen tegengaan door daarrond afspraken te maken met partners, zo zeggen de vakbonden te hebben vernomen.

"Een dergelijk akkoord is een zware inbreuk op de contractuele vrijheid van werknemers", aldus een vakbondsman aan Belga. Volgens hem zou de directie in oktober 2007 tijdens een ondernemingsraad bij Telindus Sourcing hebben toegegeven dat zulke afspraken bestaan. Bij de Belgacom-zetel in bergen werd vanochtend ludiek actie gevoerd om de praktijk aan te kaarten.

De Telindus-directie heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Wordt vervolgd.

Volgens de vakbond CNE (LBC) heeft Telindus een afspraak met andere spelers op de communicatiemarkt om het vertrek van technisch personeel bij Telindus Sourcing tegen te gaan. Het bericht is afkomstig van het persagentschap Belga. Proximus, Belgacom, Telindus, Telindus Sourcing en Skynet worden in de toekomst samengevoegd in de zogenaamde matrix-structuur. Die complexe integratie schrok in het verleden al heel wat werknemers af, waardoor nu en dan gewag werd gemaakt van een 'leegloop'. Telindus zou een leegloop bij de uitbestedingspoot willen tegengaan door daarrond afspraken te maken met partners, zo zeggen de vakbonden te hebben vernomen. "Een dergelijk akkoord is een zware inbreuk op de contractuele vrijheid van werknemers", aldus een vakbondsman aan Belga. Volgens hem zou de directie in oktober 2007 tijdens een ondernemingsraad bij Telindus Sourcing hebben toegegeven dat zulke afspraken bestaan. Bij de Belgacom-zetel in bergen werd vanochtend ludiek actie gevoerd om de praktijk aan te kaarten. De Telindus-directie heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Wordt vervolgd.