Sommige intercommunales zetten een QR-code op hun ophaalkalenders voor afval zodat je de afhaaldata kunt synchroniseren met je elektronische agenda. Een legertje vrijwilligers startte bovendien een website met alle afvalkalenders van België.

Bewoners van de Kempen vinden in 2012 voor het eerst een QR-code op hun ophaalkalender voor vuilnis. Als ze die code met hun smartphone of tablet scannen, kunnen ze de ophaaldata voor afval direct synchroniseren met hun elektronische agenda. Je kunt natuurlijk ook gewoon rechtstreeks naar de website van IOK surfen. Synchroniseren kan via iCal, ICS (Outlook), Google Agenda of RSS. Op die manier vergeet je nooit nog je vuilnis buiten te zetten.

Is jouw afvalintercommunale nog niet zo modern, dan kan de website Afvalkalenders.be je helpen. Een legertje vrijwilligers heeft inmiddels 141 Vlaamse afvalkalenders online gezet. Ook die kan je synchroniseren via iCal, ICS (Outlook), Google Agenda of RSS. Wil je zelf een ophaalkalender aanmaken, dan vind je de nodige informatie op www.afvalkalenders.be .

Sommige intercommunales zetten een QR-code op hun ophaalkalenders voor afval zodat je de afhaaldata kunt synchroniseren met je elektronische agenda. Een legertje vrijwilligers startte bovendien een website met alle afvalkalenders van België. Bewoners van de Kempen vinden in 2012 voor het eerst een QR-code op hun ophaalkalender voor vuilnis. Als ze die code met hun smartphone of tablet scannen, kunnen ze de ophaaldata voor afval direct synchroniseren met hun elektronische agenda. Je kunt natuurlijk ook gewoon rechtstreeks naar de website van IOK surfen. Synchroniseren kan via iCal, ICS (Outlook), Google Agenda of RSS. Op die manier vergeet je nooit nog je vuilnis buiten te zetten. Is jouw afvalintercommunale nog niet zo modern, dan kan de website Afvalkalenders.be je helpen. Een legertje vrijwilligers heeft inmiddels 141 Vlaamse afvalkalenders online gezet. Ook die kan je synchroniseren via iCal, ICS (Outlook), Google Agenda of RSS. Wil je zelf een ophaalkalender aanmaken, dan vind je de nodige informatie op www.afvalkalenders.be .