Volgens nieuwsagentschap Bloomberg denkt CompuGroup Medical eraan Agfa-Gevaert over te nemen. Agfa heeft ondertussen de de gesprekken bevestigt. De raad van bestuur van Agfa zal "CompuGroup's belangstelling zorgvuldig evalueren rekening houdend met het belang van de aandeelhouders en de andere stakeholders", aldus Agfa in een mededeling.

Agfa bestaat al 150 jaar en is actief in de medische beeldvorming, maar ook in de printing en prepress (het opmaken van bladen voor ze naar de drukker gaan). Bij het grote publiek is Agfa vooral bekend van de traditionele filmrolletjes, een product dat sterk onder druk staat sinds de opkomst van de digitale camera. Het bedrijf is een belangrijke werkgever met wereldwijd 11.000 mensen in dienst, van wie 3.500 in ons land. Die werken vooral in de hoofdzetel in Mortsel, maar ook in kleinere vestigingen in de buurt van Westerlo en Gent.

CompuGroup zou Agfa hebben benaderd om over een potentiële deal te spreken, zo vernam Bloomberg van mensen die het dossier kennen. Er zou echter geen zekerheid zijn dat een overeenkomst bereikt zal worden. Een mogelijke struikelsteen voor een deal zijn de zware pensioenverplichtingen die Agfa meesleept. Op het einde van vorig jaar bedroegen die 1,2 miljard euro, zo blijkt uit het jaarverslag.

"Het kan altijd," reageert ACV-vakbondsafgevaardigde Yves Van Antwerpen op het nieuws, "maar de schuldenlast is groot. Wie zal dat willen betalen?" Ongerust is de vakbondsman niet. "We hebben de laatste 20 jaar al zoveel meegemaakt. We weten dat er vroeg of laat iets kan gebeuren." (Belga)

Volgens nieuwsagentschap Bloomberg denkt CompuGroup Medical eraan Agfa-Gevaert over te nemen. Agfa heeft ondertussen de de gesprekken bevestigt. De raad van bestuur van Agfa zal "CompuGroup's belangstelling zorgvuldig evalueren rekening houdend met het belang van de aandeelhouders en de andere stakeholders", aldus Agfa in een mededeling. Agfa bestaat al 150 jaar en is actief in de medische beeldvorming, maar ook in de printing en prepress (het opmaken van bladen voor ze naar de drukker gaan). Bij het grote publiek is Agfa vooral bekend van de traditionele filmrolletjes, een product dat sterk onder druk staat sinds de opkomst van de digitale camera. Het bedrijf is een belangrijke werkgever met wereldwijd 11.000 mensen in dienst, van wie 3.500 in ons land. Die werken vooral in de hoofdzetel in Mortsel, maar ook in kleinere vestigingen in de buurt van Westerlo en Gent.CompuGroup zou Agfa hebben benaderd om over een potentiële deal te spreken, zo vernam Bloomberg van mensen die het dossier kennen. Er zou echter geen zekerheid zijn dat een overeenkomst bereikt zal worden. Een mogelijke struikelsteen voor een deal zijn de zware pensioenverplichtingen die Agfa meesleept. Op het einde van vorig jaar bedroegen die 1,2 miljard euro, zo blijkt uit het jaarverslag. "Het kan altijd," reageert ACV-vakbondsafgevaardigde Yves Van Antwerpen op het nieuws, "maar de schuldenlast is groot. Wie zal dat willen betalen?" Ongerust is de vakbondsman niet. "We hebben de laatste 20 jaar al zoveel meegemaakt. We weten dat er vroeg of laat iets kan gebeuren." (Belga)