De Tijd bericht vandaag dat de directie van Agfa-Gevaert onlangs bij verscheidene partijen polste naar belangstelling voor een (gedeeltelijke) overname of een participatie. In een officiële reactie noemt kersvers ceo Jo Cornu dit "klinkklare onzin".

Ceo Jo Cornu en Christian Leysen, lid van de raad van bestuur van Agfa, houden zich persoonlijk bezig met het leuren met het bedrijf, schrijft De Tijd. Dat de directie dat zelf doet, wijst er volgens sommigen op dat de situatie van Agfa ernstiger is dan gedacht. De beeldtechnologiegroep bevindt zich al enkele maanden in woelig vaarwater. De resultaten staan sterk onder druk en diverse wijzigingen in het topmanagement verzwakken de groep uit Mortsel.

"Klinkklare onzin", reageert ceo Jo Cornu nu in een statement. "Dat in de gegeven omstandigheden een aantal partijen interesse tonen voor het geheel of een gedeelte van het bedrijf is niet abnormaal. Het is aan de Raad van Bestuur om beslissingen te nemen indien deze interesse zou uitmonden in een formeel bod. De prioriteit van het management is de operationele performantie van het bedrijf te verbeteren."

De Tijd bericht vandaag dat de directie van Agfa-Gevaert onlangs bij verscheidene partijen polste naar belangstelling voor een (gedeeltelijke) overname of een participatie. In een officiële reactie noemt kersvers ceo Jo Cornu dit "klinkklare onzin". Ceo Jo Cornu en Christian Leysen, lid van de raad van bestuur van Agfa, houden zich persoonlijk bezig met het leuren met het bedrijf, schrijft De Tijd. Dat de directie dat zelf doet, wijst er volgens sommigen op dat de situatie van Agfa ernstiger is dan gedacht. De beeldtechnologiegroep bevindt zich al enkele maanden in woelig vaarwater. De resultaten staan sterk onder druk en diverse wijzigingen in het topmanagement verzwakken de groep uit Mortsel. "Klinkklare onzin", reageert ceo Jo Cornu nu in een statement. "Dat in de gegeven omstandigheden een aantal partijen interesse tonen voor het geheel of een gedeelte van het bedrijf is niet abnormaal. Het is aan de Raad van Bestuur om beslissingen te nemen indien deze interesse zou uitmonden in een formeel bod. De prioriteit van het management is de operationele performantie van het bedrijf te verbeteren."