De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is al een tijdlang op zoek naar een nieuwe voorzitter. De groep zou onder anderen Solvay-voorzitter Aloïs Michielsen en de ex-topman van Fortis Anton Van Rossum gevraagd hebben.

Het bericht staat te lezen in De Standaard. Agfa-Gevaert zoekt een opvolger voor Ludo Verhoeven, die eind november al vervangen werd als ceo door Jo Cornu. De aandeelhoudersvergadering vindt plaats op 29 april. Dat betekent dat de groep zich moet reppen om de wettelijke publicatieverplichtingen te respecteren.

De groep werkt nu een shortlist af van personen die ze wil vragen voorzitter te worden. Daarbij circuleert de naam van de ex-topman van Fortis Anton Van Rossum, een Nederlander die in oktober 2003 opstapte bij Fortis. Insiders kijken vooral uit of Aloïs Michielsen, de voorzitter van de chemie- en farmagroep Solvay, te overtuigen is om de voorzittershamer aan te nemen. Michielsen is sinds 2006 bestuurder bij Fortis en was tot mei 2006 voorzitter van het managementcomité van Solvay. Michielsen is een gerespecteerde manager die kordate beslissingen niet schuwt.

Agfa-Gevaert verkeert al jaren in woelig water, maar de uitdagingen werden er afgelopen jaar alleen maar groter op als gevolg van interne managementstrubbelingen en afrekeningen en externe druk door de oplopende grondstoffenprijzen (aluminium en zilver) en de zwakke dollar. De groep dook in het vierde kwartaal zelfs in het rood.

Bron: Belga

De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert is al een tijdlang op zoek naar een nieuwe voorzitter. De groep zou onder anderen Solvay-voorzitter Aloïs Michielsen en de ex-topman van Fortis Anton Van Rossum gevraagd hebben. Het bericht staat te lezen in De Standaard. Agfa-Gevaert zoekt een opvolger voor Ludo Verhoeven, die eind november al vervangen werd als ceo door Jo Cornu. De aandeelhoudersvergadering vindt plaats op 29 april. Dat betekent dat de groep zich moet reppen om de wettelijke publicatieverplichtingen te respecteren. De groep werkt nu een shortlist af van personen die ze wil vragen voorzitter te worden. Daarbij circuleert de naam van de ex-topman van Fortis Anton Van Rossum, een Nederlander die in oktober 2003 opstapte bij Fortis. Insiders kijken vooral uit of Aloïs Michielsen, de voorzitter van de chemie- en farmagroep Solvay, te overtuigen is om de voorzittershamer aan te nemen. Michielsen is sinds 2006 bestuurder bij Fortis en was tot mei 2006 voorzitter van het managementcomité van Solvay. Michielsen is een gerespecteerde manager die kordate beslissingen niet schuwt. Agfa-Gevaert verkeert al jaren in woelig water, maar de uitdagingen werden er afgelopen jaar alleen maar groter op als gevolg van interne managementstrubbelingen en afrekeningen en externe druk door de oplopende grondstoffenprijzen (aluminium en zilver) en de zwakke dollar. De groep dook in het vierde kwartaal zelfs in het rood. Bron: Belga