Kader- en directieleden van Agfa-Gevaert krijgen voor 2008 geen bonussen. Ook de vergoeding van de bestuursleden wordt gehalveerd.

Dat meldt De Tijd. "De boodschap is duidelijk. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om te besparen", reageerde woordvoerster Viviane Dictus. "We hebben al veel besparingsrondes doorgevoerd, maar nu kunnen we spreken over uitzonderlijke, economische omstandigheden."

Volgens Dictus moeten wereldwijd ongeveer 1.800 Agfa-werknemers door de beslissing inleveren. Hoeveel het bedrijf daarmee bespaart, is onduidelijk.

Voor 2009 en 2010 worden de normale bonusplannen behouden. Agfa voorziet voor die jaren zelfs een extraatje ter compensatie van het bonusverlies voor 2008. Dat extraatje zal gekoppeld zijn aan het realiseren van bepaalde bedrijfsdoelstellingen en aan de koers van het Agfa-aandeel. Dat idee wordt de komende weken verder uitgewerkt.

Gedelegeerd bestuurder Jo Cornu maakte de beslissing woensdag bekend in een interne communicatie. Daarin schreef hij nog dat "2009 een zeer moeilijk jaar wordt voor de economie en voor Agfa-Gevaert".

"Een aantal van onze klanten in de grafische sector worden zwaar getroffen door de crisis en vooral publiciteitsdrukwerk is sterk gedaald. In de hospitalen worden een aantal investeringsprojecten achteruit geschoven. En de Business Groep Materials ziet een daling van de omzet van film voor de elektronische industrie", luidde het.

Bron: Belga / De Tijd

Kader- en directieleden van Agfa-Gevaert krijgen voor 2008 geen bonussen. Ook de vergoeding van de bestuursleden wordt gehalveerd. Dat meldt De Tijd. "De boodschap is duidelijk. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om te besparen", reageerde woordvoerster Viviane Dictus. "We hebben al veel besparingsrondes doorgevoerd, maar nu kunnen we spreken over uitzonderlijke, economische omstandigheden." Volgens Dictus moeten wereldwijd ongeveer 1.800 Agfa-werknemers door de beslissing inleveren. Hoeveel het bedrijf daarmee bespaart, is onduidelijk. Voor 2009 en 2010 worden de normale bonusplannen behouden. Agfa voorziet voor die jaren zelfs een extraatje ter compensatie van het bonusverlies voor 2008. Dat extraatje zal gekoppeld zijn aan het realiseren van bepaalde bedrijfsdoelstellingen en aan de koers van het Agfa-aandeel. Dat idee wordt de komende weken verder uitgewerkt. Gedelegeerd bestuurder Jo Cornu maakte de beslissing woensdag bekend in een interne communicatie. Daarin schreef hij nog dat "2009 een zeer moeilijk jaar wordt voor de economie en voor Agfa-Gevaert". "Een aantal van onze klanten in de grafische sector worden zwaar getroffen door de crisis en vooral publiciteitsdrukwerk is sterk gedaald. In de hospitalen worden een aantal investeringsprojecten achteruit geschoven. En de Business Groep Materials ziet een daling van de omzet van film voor de elektronische industrie", luidde het. Bron: Belga / De Tijd