Agfa Healthcare neemt WPD, een Braziliaanse specialist in it voor de gezondheidszorg, over.

Agfa Healthcare, de medische afdeling van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert, versterkt zo zijn positie op de Braziliaanse markt. "Met bijna 200 miljoen inwoners groeit Brazilië sneller dan om het even welke Europese markt. Het land biedt dan ook aanzienlijke groeikansen op het vlak van it voor de gezondheidszorg," zegt Christian Reinaudo, CEO van Agfa-Gevaert.

"De combinatie van Agfa HealthCares 'Orbis Medical' - dat reeds in een 900-tal zorgcentra in Europa geïnstalleerd werd - met WDP's it-systemen, zal een gloednieuw, geavanceerd Clinical Information System (CIS) opleveren. Dat zal de Braziliaanse zorgverleners een allesomvattend spectrum van medische informatie bieden", aldus ceo van het overgenomen WPD Walter Amorim. WPD heeft een klantenbestand van zo'n 250 zorgcentra.

Financiële details worden niet meegedeeld.

Bron: Belga

Agfa Healthcare neemt WPD, een Braziliaanse specialist in it voor de gezondheidszorg, over. Agfa Healthcare, de medische afdeling van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert, versterkt zo zijn positie op de Braziliaanse markt. "Met bijna 200 miljoen inwoners groeit Brazilië sneller dan om het even welke Europese markt. Het land biedt dan ook aanzienlijke groeikansen op het vlak van it voor de gezondheidszorg," zegt Christian Reinaudo, CEO van Agfa-Gevaert. "De combinatie van Agfa HealthCares 'Orbis Medical' - dat reeds in een 900-tal zorgcentra in Europa geïnstalleerd werd - met WDP's it-systemen, zal een gloednieuw, geavanceerd Clinical Information System (CIS) opleveren. Dat zal de Braziliaanse zorgverleners een allesomvattend spectrum van medische informatie bieden", aldus ceo van het overgenomen WPD Walter Amorim. WPD heeft een klantenbestand van zo'n 250 zorgcentra. Financiële details worden niet meegedeeld. Bron: Belga