Agfa HealthCare, dat gespecialiseerd is it-oplossingen voor de zorgsector, neemt het Duitse Insight Agents over voor 10 miljoen euro.

Agfa HealthCare koopt Insight Agents van het Duitse Curagita Holding. Insights Agents, dat in ons land ook een filiaal in Moeskroen heeft, is een producent van contrastmedia. Contrastmedia worden voornamelijk gebruikt tijdens medische beeldvormingonderzoeken met röntgenstralen, CT-scans en MRI-scans, om ofwel specifieke anatomische structuren (meestal kanalen) beter te visualiseren, ofwel om aan functionele beeldvorming te doen.

Volgens Agfa gaat het om een markt die goed is voor "miljarden euro". De overname van het bedrijf is een "logische aanvulling op ons portfolio van film, chemicaliën en printers." De transactie zou nog voor het einde van het jaar kunnen worden afgerond.

Agfa HealthCare, dat gespecialiseerd is it-oplossingen voor de zorgsector, neemt het Duitse Insight Agents over voor 10 miljoen euro. Agfa HealthCare koopt Insight Agents van het Duitse Curagita Holding. Insights Agents, dat in ons land ook een filiaal in Moeskroen heeft, is een producent van contrastmedia. Contrastmedia worden voornamelijk gebruikt tijdens medische beeldvormingonderzoeken met röntgenstralen, CT-scans en MRI-scans, om ofwel specifieke anatomische structuren (meestal kanalen) beter te visualiseren, ofwel om aan functionele beeldvorming te doen. Volgens Agfa gaat het om een markt die goed is voor "miljarden euro". De overname van het bedrijf is een "logische aanvulling op ons portfolio van film, chemicaliën en printers." De transactie zou nog voor het einde van het jaar kunnen worden afgerond.