Een contract over vijf jaar met 37 ziekenhuizen in Parijs en omstreken onderstreept het belang van it voor de toekomst van Agfa HealthCare.

Het contract met de 'Assistance Publique - Hôpitaux de Paris' (AP-HP) vormt met 95 miljoen euro over een looptijd van vijf jaar niet alleen een van de grootste contracten op dit gebied dit jaar, stelt Christian Reinaudo, president van Agfa HealthCare, maar onderstreept tevens het belang van het it-productgamma voor de toekomst van zijn bedrijf.

Wat de grootte betreft, zal Agfa HealthCare als hoofdaannemer, samen met CapGemini, Oracle en HP, het Orbis hospitaal- en klinisch informatiesysteem implementeren in 37 hospitalen, met 80.000 werknemers en 12.000 gelijktijdige gebruikers.

AP-HP beschikt over 23.000 bedden en neemt jaarlijks 1 miljoen patiënten op, naast 5 miljoen patiënten op consultatie. Het project zal in drie fasen verlopen, respectievelijk een aanpassing van de soft (18 maanden), een 'pilot' (6 maanden, drie hospitalen) en vervolgens de implementatie.

Meteen onderstreept Reinaudo ook het belang van Orbis voor de toekomst van Agfa HealthCare. Met deze software kan de gezondheidssector inspelen op de groeiende noden en verplichtingen, gekoppeld aan kostenbesparingen of -beperkingen, zodat Agfa HealthCare hiermee een belangrijke groeimarkt aanboort. In eerste instantie zal het bedrijf zich focussen op Duitsland, Ooostenrijk/Zwitserland, België/Luxemburg, Frankrijk en Italië.

Wat de toekomst van Agfa HealthCare binnen de Agfa groep zelf betreft, benadrukte Jo Cornu dat er momenteel in het geheel geen plannen zijn om HealthCare geheel of gedeelte te verkopen of naar de beurs te brengen.

Een contract over vijf jaar met 37 ziekenhuizen in Parijs en omstreken onderstreept het belang van it voor de toekomst van Agfa HealthCare. Het contract met de 'Assistance Publique - Hôpitaux de Paris' (AP-HP) vormt met 95 miljoen euro over een looptijd van vijf jaar niet alleen een van de grootste contracten op dit gebied dit jaar, stelt Christian Reinaudo, president van Agfa HealthCare, maar onderstreept tevens het belang van het it-productgamma voor de toekomst van zijn bedrijf. Wat de grootte betreft, zal Agfa HealthCare als hoofdaannemer, samen met CapGemini, Oracle en HP, het Orbis hospitaal- en klinisch informatiesysteem implementeren in 37 hospitalen, met 80.000 werknemers en 12.000 gelijktijdige gebruikers. AP-HP beschikt over 23.000 bedden en neemt jaarlijks 1 miljoen patiënten op, naast 5 miljoen patiënten op consultatie. Het project zal in drie fasen verlopen, respectievelijk een aanpassing van de soft (18 maanden), een 'pilot' (6 maanden, drie hospitalen) en vervolgens de implementatie. Meteen onderstreept Reinaudo ook het belang van Orbis voor de toekomst van Agfa HealthCare. Met deze software kan de gezondheidssector inspelen op de groeiende noden en verplichtingen, gekoppeld aan kostenbesparingen of -beperkingen, zodat Agfa HealthCare hiermee een belangrijke groeimarkt aanboort. In eerste instantie zal het bedrijf zich focussen op Duitsland, Ooostenrijk/Zwitserland, België/Luxemburg, Frankrijk en Italië. Wat de toekomst van Agfa HealthCare binnen de Agfa groep zelf betreft, benadrukte Jo Cornu dat er momenteel in het geheel geen plannen zijn om HealthCare geheel of gedeelte te verkopen of naar de beurs te brengen.