IBM lanceert het 'Watson Health medical imaging collaborative': een samenwerking tussen een vijftiental gezondheidsorganisaties, bedrijven die zich specialiseren in medische beeldvorming en universiteits- en radiologiecentra. Dankzij de samenwerking zullen dokters cognitieve medische beeldvorming kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Ze zullen gerichter kunnen omgaan met borst-, long-, en andere kankers; diabetes, oog-, hart- en hersenaandoeningen.

Van de vijftiental partners in Watson Health is Agfa Healthcare er een van. De bedoeling is dat Watson in de toekomst helpt om méér inzichten te krijgen in de tot voor kort 'onzichtbare' ongestructuurde data in beelden. Anders gezegd: Watson moet helpen om patronen op te sporen.

De inzichten van de ene partner wordt vervolgens gecombineerd met data van de andere partners. Die mix van gegevens moet dokters toelaten om betere beslissingen te nemen voor elke persoonlijke patiënt en tevens expertise op te bouwen die relevant is voor grote groepen patiënten.

IBM lanceert het 'Watson Health medical imaging collaborative': een samenwerking tussen een vijftiental gezondheidsorganisaties, bedrijven die zich specialiseren in medische beeldvorming en universiteits- en radiologiecentra. Dankzij de samenwerking zullen dokters cognitieve medische beeldvorming kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Ze zullen gerichter kunnen omgaan met borst-, long-, en andere kankers; diabetes, oog-, hart- en hersenaandoeningen.Van de vijftiental partners in Watson Health is Agfa Healthcare er een van. De bedoeling is dat Watson in de toekomst helpt om méér inzichten te krijgen in de tot voor kort 'onzichtbare' ongestructuurde data in beelden. Anders gezegd: Watson moet helpen om patronen op te sporen. De inzichten van de ene partner wordt vervolgens gecombineerd met data van de andere partners. Die mix van gegevens moet dokters toelaten om betere beslissingen te nemen voor elke persoonlijke patiënt en tevens expertise op te bouwen die relevant is voor grote groepen patiënten.