Agfa voerde al sinds begin december vorig jaar exclusieve onderhandelingen met de Italianen, die de activiteiten nu definitief overnemen voor een bedrijfswaarde van 975 miljoen euro. Dedalus is vooral actief in software voor de gezondheidszorg.

De activiteiten van Agfa die worden verkocht, zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten wordt verkocht. Het gaat daarbij vooral om de software voor de communicatie van medische beelden.

De transactie is onderworpen aan het gebruikelijke overleg met de werknemers, regulatoire goedkeuringen en opschortende voorwaarden. Beide partijen streven ernaar de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 af te ronden.

Agfa voerde al sinds begin december vorig jaar exclusieve onderhandelingen met de Italianen, die de activiteiten nu definitief overnemen voor een bedrijfswaarde van 975 miljoen euro. Dedalus is vooral actief in software voor de gezondheidszorg.De activiteiten van Agfa die worden verkocht, zijn de softwarediensten die worden geleverd aan ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten wordt verkocht. Het gaat daarbij vooral om de software voor de communicatie van medische beelden.De transactie is onderworpen aan het gebruikelijke overleg met de werknemers, regulatoire goedkeuringen en opschortende voorwaarden. Beide partijen streven ernaar de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 af te ronden.