Het Agile Consortium, naar de gelijknamige methodiek 'agile' voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen, heeft een Belgische afdeling opgericht.

De agile-methodiek omvat een reeks ontwikkelpraktijken die, naar eigen zeggen, samenwerking stimuleren en werkprocessen flexibeler maken. Doel is tot een snellere oplevering, meer kwaliteit, innovatie en transparantie, een lagere productiekost en een hogere klanttevredenheid te komen.

In ons land werken vandaag acht ict-bedrijven volgens die methodiek. Zij hebben zich nu verenigd in de Belgische poot van het Agile Consortium Benelux. Het Belgische bestuur wordt gevormd door Jef Cumps (iLean), Jurgen De Smet (Agfa Healthcare / AgileFun), Kurt Hardy (ACA IT-Solutions), Johan Lybaert (Cegeka), Bart Reyserhove (Capgemini), Patrick Steyaert (Prosource), Pieter Van Driessche (RealDolmen) en Koen Van Exem (Inxin). Johan Lybaert is voorzitter van Agile Consortium België.

Agile Consortium België startte al met een aantal eigen projecten rond contractmodellen, agile softwarebeheer, ontwikkelmetrieken en certificering. Het plan is ook nieuwe leden te werven om de werkgroepen een groter draagvlak te geven.

Het Agile Consortium, naar de gelijknamige methodiek 'agile' voor het ontwikkelen van softwaretoepassingen, heeft een Belgische afdeling opgericht. De agile-methodiek omvat een reeks ontwikkelpraktijken die, naar eigen zeggen, samenwerking stimuleren en werkprocessen flexibeler maken. Doel is tot een snellere oplevering, meer kwaliteit, innovatie en transparantie, een lagere productiekost en een hogere klanttevredenheid te komen. In ons land werken vandaag acht ict-bedrijven volgens die methodiek. Zij hebben zich nu verenigd in de Belgische poot van het Agile Consortium Benelux. Het Belgische bestuur wordt gevormd door Jef Cumps (iLean), Jurgen De Smet (Agfa Healthcare / AgileFun), Kurt Hardy (ACA IT-Solutions), Johan Lybaert (Cegeka), Bart Reyserhove (Capgemini), Patrick Steyaert (Prosource), Pieter Van Driessche (RealDolmen) en Koen Van Exem (Inxin). Johan Lybaert is voorzitter van Agile Consortium België. Agile Consortium België startte al met een aantal eigen projecten rond contractmodellen, agile softwarebeheer, ontwikkelmetrieken en certificering. Het plan is ook nieuwe leden te werven om de werkgroepen een groter draagvlak te geven.