Technologiefederatie Agoria is in het algemeen mild. "Snoeien waar mogelijk en tegelijk extra investeren, is de enige juiste weg", zegt directeur-generaalWilson De Pril. Maar Agoria hekelt dat de Vlaamse regering niet meer doet met digitalisering.

Ook is er meer nood aan investeringen in gerichte innovatie, het aanpakken van het mobiliteitsprobleem via slimme infrastructuur en in technologie voor een meer efficiënte zorg. "Ondanks de vele goede elementen is dit de grote lacune in de septemberverklaring," aldus De Pril.

Agoria ziet ook te weinig inspanningen rond re-engineering en digitalisering van de overheid zelf. "Het programma 'radicaal digitaal' uit het Vlaamse Regeerakkoord heeft te weinig omvang en stuwkracht om de publieke dienstverlening volledig te digitaliseren, nochtans een ambitie van deze regering. Een verregaande digitalisering kan de dienstverlening aan ondernemingen en burgers sterk verbeteren en tegelijk zorgen voor forse besparingen." Aldus De Pril.

Technologiefederatie Agoria is in het algemeen mild. "Snoeien waar mogelijk en tegelijk extra investeren, is de enige juiste weg", zegt directeur-generaalWilson De Pril. Maar Agoria hekelt dat de Vlaamse regering niet meer doet met digitalisering.Ook is er meer nood aan investeringen in gerichte innovatie, het aanpakken van het mobiliteitsprobleem via slimme infrastructuur en in technologie voor een meer efficiënte zorg. "Ondanks de vele goede elementen is dit de grote lacune in de septemberverklaring," aldus De Pril.Agoria ziet ook te weinig inspanningen rond re-engineering en digitalisering van de overheid zelf. "Het programma 'radicaal digitaal' uit het Vlaamse Regeerakkoord heeft te weinig omvang en stuwkracht om de publieke dienstverlening volledig te digitaliseren, nochtans een ambitie van deze regering. Een verregaande digitalisering kan de dienstverlening aan ondernemingen en burgers sterk verbeteren en tegelijk zorgen voor forse besparingen." Aldus De Pril.