"Durven groeien betekent investeren in de aantrekkelijkheid van ons technologisch onderwijs, de uitvoering van het nieuw industrieel beleid (NIB) en versterking van de export naar verre landen". Dat stelt directeur-generaal Wilson De Pril van technologiefederatie Agoria Vlaanderen in een reactie op de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Kris Peeters. Die Septemberverklaring opent traditioneel het Vlaamse parlementaire jaar.

Een regio die wil groeien en voor alle mensen welvaart creëren, heeft volgens Agoria voldoende technologisch talent nodig: van lassers tot ingenieurs, van ict'ers tot technici. "Dat betekent investeren in onderwijs én voldoende technologisch talent. De VDAB tekende in juli en augustus een recordaantal vacatures voor ingenieurs & ict'ers op. Vacatures geraken niet ingevuld en dreigen de groei van onze regio dus te doen vastlopen", aldus De Pril. Pas nog bleek uit cijfers van Data News dat het aantal nieuwe ict-studenten in België weer is gedaald.

Agoria vraagt extra aandacht voor de uitvoering van het nieuw industrieel beleid en innovatie. De technologiefederatie is tevreden over het engagement van de Vlaamse regering om de innovatiebudgetten te verhogen, maar verwacht ook de concrete uitwerking van het NIB.

Agoria kijkt ook uit naar de voorstellen van de regering rond de toekomststrategie van Flanders Investment & Trade (FIT). Op amper 5 jaar tijd is het aandeel van de nieuwe markten in de export van de technologiebedrijven bijna verdubbeld. Agoria vraagt daarom een verschuiving van de handelsattachés naar verre landen, ondersteuning van bedrijven bij het omgaan met handelsbelemmeringen en de oprichting van een fonds om jonge professionals de kans te geven ervaring op te doen in het verre buitenland.

Bron: Belga

"Durven groeien betekent investeren in de aantrekkelijkheid van ons technologisch onderwijs, de uitvoering van het nieuw industrieel beleid (NIB) en versterking van de export naar verre landen". Dat stelt directeur-generaal Wilson De Pril van technologiefederatie Agoria Vlaanderen in een reactie op de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Kris Peeters. Die Septemberverklaring opent traditioneel het Vlaamse parlementaire jaar. Een regio die wil groeien en voor alle mensen welvaart creëren, heeft volgens Agoria voldoende technologisch talent nodig: van lassers tot ingenieurs, van ict'ers tot technici. "Dat betekent investeren in onderwijs én voldoende technologisch talent. De VDAB tekende in juli en augustus een recordaantal vacatures voor ingenieurs & ict'ers op. Vacatures geraken niet ingevuld en dreigen de groei van onze regio dus te doen vastlopen", aldus De Pril. Pas nog bleek uit cijfers van Data News dat het aantal nieuwe ict-studenten in België weer is gedaald. Agoria vraagt extra aandacht voor de uitvoering van het nieuw industrieel beleid en innovatie. De technologiefederatie is tevreden over het engagement van de Vlaamse regering om de innovatiebudgetten te verhogen, maar verwacht ook de concrete uitwerking van het NIB. Agoria kijkt ook uit naar de voorstellen van de regering rond de toekomststrategie van Flanders Investment & Trade (FIT). Op amper 5 jaar tijd is het aandeel van de nieuwe markten in de export van de technologiebedrijven bijna verdubbeld. Agoria vraagt daarom een verschuiving van de handelsattachés naar verre landen, ondersteuning van bedrijven bij het omgaan met handelsbelemmeringen en de oprichting van een fonds om jonge professionals de kans te geven ervaring op te doen in het verre buitenland. Bron: Belga