Ons land telt momenteel 7960 openstaande ict-vacatures. Vooral business ict-analisten en consultants zijn gegeerd.

België telt, aldus de federatie van de technologische industrie Agoria, momenteel 150.500 mensen in een ict-functie, dat zijn er al goed 15.000 meer dan vijf jaar geleden. Toch komen er te weinig nieuwe ict-mensen bij om alle vacatures in te vullen. Er zouden nog steeds 7960 vacante plaatsen zijn. "De werkgelegenheid zal de komende jaren weer snel toenemen en ict'er blijft daardoor een knelpuntberoep," zegt Christian Vanhuffel, directeur van de ict-sector bij Agoria.

De top vier van de meest gevraagde profielen zijn Business ict-analist & consultant (2080 vacatures), ict-sales en marketing representatives (1350 vacatures), infrastructure analist & architect (1340 vacatures) en webdesigners en web developers (810 vacatures).

Om die lege plaatsen in te vullen wil Agoria focussen op drie domeinen: instroom van jongeren stimuleren, heroriëntatie van werknemers en werklozen, en uitstroom van (oudere) werknemers beperken.

Ons land telt momenteel 7960 openstaande ict-vacatures. Vooral business ict-analisten en consultants zijn gegeerd. België telt, aldus de federatie van de technologische industrie Agoria, momenteel 150.500 mensen in een ict-functie, dat zijn er al goed 15.000 meer dan vijf jaar geleden. Toch komen er te weinig nieuwe ict-mensen bij om alle vacatures in te vullen. Er zouden nog steeds 7960 vacante plaatsen zijn. "De werkgelegenheid zal de komende jaren weer snel toenemen en ict'er blijft daardoor een knelpuntberoep," zegt Christian Vanhuffel, directeur van de ict-sector bij Agoria. De top vier van de meest gevraagde profielen zijn Business ict-analist & consultant (2080 vacatures), ict-sales en marketing representatives (1350 vacatures), infrastructure analist & architect (1340 vacatures) en webdesigners en web developers (810 vacatures). Om die lege plaatsen in te vullen wil Agoria focussen op drie domeinen: instroom van jongeren stimuleren, heroriëntatie van werknemers en werklozen, en uitstroom van (oudere) werknemers beperken.