Agoria vraagt dat de federale regering de crisismaatregel van tijdelijke werkloosheid voor bedienden verlengt in 2011. Als dat niet gebeurt dreigen in honderden technologiebedrijven, vooral in kmo's, jobs te sneuvelen.

De sociale partners moeten voor eind dit jaar een advies verschaffen aan minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) over de verlenging van de anticrisismaatregelen. Die maatregelen, waaronder het systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, lopen af op 31 december.

"Alle bedrijven hebben zwaar geleden onder de crisis. Maar vooral de kmo's hebben meer tijd nodig om hun financiële basis weer op het niveau van voor de crisis te krijgen", legt Agoria haar eis uit. Volgens de federatie van de technologische sector zullen heel wat bedrijven moeten ontslaan

indien het systeem na Nieuwjaar niet verlengd wordt. Een deel riskeert zelfs een faillissement. "De kost van de verlenging ligt stukken lager dan de kost van bijkomende ontslagen."

De federatie wijst er voorts op dat de anticrisismaatregelen in het verleden vruchten hebben afgeworpen. "In 2010 kunnen alleen al in de technologische industrie ruim 1.500 bediendejobs gered worden. In 2009 ging het om 2.000 bediendejobs."

Bron: Belga

Agoria vraagt dat de federale regering de crisismaatregel van tijdelijke werkloosheid voor bedienden verlengt in 2011. Als dat niet gebeurt dreigen in honderden technologiebedrijven, vooral in kmo's, jobs te sneuvelen. De sociale partners moeten voor eind dit jaar een advies verschaffen aan minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) over de verlenging van de anticrisismaatregelen. Die maatregelen, waaronder het systeem van tijdelijke werkloosheid voor bedienden, lopen af op 31 december. "Alle bedrijven hebben zwaar geleden onder de crisis. Maar vooral de kmo's hebben meer tijd nodig om hun financiële basis weer op het niveau van voor de crisis te krijgen", legt Agoria haar eis uit. Volgens de federatie van de technologische sector zullen heel wat bedrijven moeten ontslaan indien het systeem na Nieuwjaar niet verlengd wordt. Een deel riskeert zelfs een faillissement. "De kost van de verlenging ligt stukken lager dan de kost van bijkomende ontslagen." De federatie wijst er voorts op dat de anticrisismaatregelen in het verleden vruchten hebben afgeworpen. "In 2010 kunnen alleen al in de technologische industrie ruim 1.500 bediendejobs gered worden. In 2009 ging het om 2.000 bediendejobs." Bron: Belga