De topman van consumentenelektronicagigant Aigo Digital Technology uit Beijing is ervan overtuigd dat Chinese bedrijven zich ook in Brussel willen vestigen. Ceo Jun Feng heeft daartoe zelfs een partnerschap afgesloten met Brussels Invest and Export, zo kondigt Brussels minister van Economie Benoît Cerexhe (cdh) aan vanuit Peking. Aigo produceert sinds 1993 consumentenelektronica. Het bedrijf telt 1.900 werknemers en 17 afdelingen, naast Beijing ook in Hongkong, Singapore, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Volgens Cerexhe heeft Jun Feng een 200-tal bedrijven rond zich geschaard, en zoekt hij openingen op de internationale markt. De man zou ook al meermaals naar Brussel gekomen zijn. Hij acht het mogelijk dat niet minder dan twintig Chinese spelers zich op korte termijn zouden kunnen vestigen in de zogenaamde 'incubator' die het gewest in Neder-Over-Heembeek neergepoot heeft voor Chinese bedrijven.

In het kader van de handelsmissie van prins Filip begeleidt Cerexhe 55 Brusselse bedrijven. De Brusselse minister verlaat dinsdag Peking voor Shenzhen, een stad op 35 kilometer van het semiautonome gebied Hongkong. Hij zal er andere bedrijven bezoeken die volgens hem op het punt staan naar Brussel te trekken.

Overigens zou volgens verschillende betrouwbare bronnen ook de Chinese producent van telecominfrastructuur Datang interesse tonen om vanuit België de Europese markt te betreden, zij het dan vanuit Wallonië. Ook Datang zoekt openingen op de internationale markt, en er lopen al geruime tijd gesprekken tussen Awex (het Agence wallonne à l'Exportation et aux Investissements étrangers) en de Chinese infrastructuurleverancier.

De topman van consumentenelektronicagigant Aigo Digital Technology uit Beijing is ervan overtuigd dat Chinese bedrijven zich ook in Brussel willen vestigen. Ceo Jun Feng heeft daartoe zelfs een partnerschap afgesloten met Brussels Invest and Export, zo kondigt Brussels minister van Economie Benoît Cerexhe (cdh) aan vanuit Peking. Aigo produceert sinds 1993 consumentenelektronica. Het bedrijf telt 1.900 werknemers en 17 afdelingen, naast Beijing ook in Hongkong, Singapore, Frankrijk en de Verenigde Staten. Volgens Cerexhe heeft Jun Feng een 200-tal bedrijven rond zich geschaard, en zoekt hij openingen op de internationale markt. De man zou ook al meermaals naar Brussel gekomen zijn. Hij acht het mogelijk dat niet minder dan twintig Chinese spelers zich op korte termijn zouden kunnen vestigen in de zogenaamde 'incubator' die het gewest in Neder-Over-Heembeek neergepoot heeft voor Chinese bedrijven. In het kader van de handelsmissie van prins Filip begeleidt Cerexhe 55 Brusselse bedrijven. De Brusselse minister verlaat dinsdag Peking voor Shenzhen, een stad op 35 kilometer van het semiautonome gebied Hongkong. Hij zal er andere bedrijven bezoeken die volgens hem op het punt staan naar Brussel te trekken. Overigens zou volgens verschillende betrouwbare bronnen ook de Chinese producent van telecominfrastructuur Datang interesse tonen om vanuit België de Europese markt te betreden, zij het dan vanuit Wallonië. Ook Datang zoekt openingen op de internationale markt, en er lopen al geruime tijd gesprekken tussen Awex (het Agence wallonne à l'Exportation et aux Investissements étrangers) en de Chinese infrastructuurleverancier.