Het gaat om een samenwerking tussen Airbus en de Amerikaanse starter Dedrone. Het systeem is uitgerust met camera's, radars, microfoons en scanners die de toestellen tot op tien kilometer afstand kunnen detecteren. Er is ook een jammer aanwezig om de communicatie tussen de drone en de bestuurder te verstoren en technologie om de locatie van de piloot te bepalen.

Drones zijn in opmars, zowel recreatief als voor professionele doeleinden. Maar ook criminelen hebben de onbemande vliegtuigen ontdekt en gebruiken het onder meer voor spionage, terrorisme en smokkelwaartransport. Daar willen Airbus en Dedrone een oplossing voor bieden. Hoeveel de drone-killer kost is niet bekend.

Wie hoopt op spectaculaire video's van drones die uit de lucht worden geschoten of gelaserd moeten we helaas wel teleurstellen. Het systeem, dat specifiek de frequentie gebruikt waarop drones communiceren, zal een toestel bij onderschepping doen landen of doen terugkeren naar de piloot, afhankelijk van de noodprocedure van het toestel.

Het gaat om een samenwerking tussen Airbus en de Amerikaanse starter Dedrone. Het systeem is uitgerust met camera's, radars, microfoons en scanners die de toestellen tot op tien kilometer afstand kunnen detecteren. Er is ook een jammer aanwezig om de communicatie tussen de drone en de bestuurder te verstoren en technologie om de locatie van de piloot te bepalen.Drones zijn in opmars, zowel recreatief als voor professionele doeleinden. Maar ook criminelen hebben de onbemande vliegtuigen ontdekt en gebruiken het onder meer voor spionage, terrorisme en smokkelwaartransport. Daar willen Airbus en Dedrone een oplossing voor bieden. Hoeveel de drone-killer kost is niet bekend.Wie hoopt op spectaculaire video's van drones die uit de lucht worden geschoten of gelaserd moeten we helaas wel teleurstellen. Het systeem, dat specifiek de frequentie gebruikt waarop drones communiceren, zal een toestel bij onderschepping doen landen of doen terugkeren naar de piloot, afhankelijk van de noodprocedure van het toestel.