Het Amerikaanse Akamai Technologies, specialist op het gebied van distributie van online content en bedrijfsprocessen, neemt voor 268 miljoen dollar het Californische Cotendo over. Cotendo is onder meer gespecialiseerd in het snel verzenden van content naar mobiele telefoons. Akamai zegt dankzij de overname van Cotendo snelle zakelijke content diensten voor cloud computing en mobiele gebruikers te kunnen leveren. Zo kunnen mobiele gebruikers sneller werken door een hogere applicatiebeschikbaarheid dankzij het mobiele Content Delivery Network (CDN) platform van Cotendo. Met het Cloudlet platform van Contendo wordt dataverkeer in de cloud geoptimaliseerd.

De technologie van Akamai wordt door veel telco's, mediabedrijven, grootzakelijke bedrijven en service providers gebruikt. Ongeveer een kwart van al het internetverkeer wordt verwerkt via het platform van Akamai.

Cotendo is in 2008 opgericht en heeft een kantoor in het Californische Sunnyvale en een technisch ontwikkelingscentrum in Israël. In totaal werken er honderd mensen, waarvan de helft in Israël.

Akamai werd in 1998 opgericht, onder andere door Daniel Lewin, die toen cto werd. Hij overleed tijdens de aanslagen van 11 september 2001. Hij was passagier in het gekaapte vliegtuig van American Airlines vluchtnummer 11 dat zich het World Trade Center in New York boorde.

In oktober 2011 ging het gerucht dat Google Akamai wilde kopen. Maar de overname ging uiteindelijk niet door.

I.s.m. Computable

Het Amerikaanse Akamai Technologies, specialist op het gebied van distributie van online content en bedrijfsprocessen, neemt voor 268 miljoen dollar het Californische Cotendo over. Cotendo is onder meer gespecialiseerd in het snel verzenden van content naar mobiele telefoons. Akamai zegt dankzij de overname van Cotendo snelle zakelijke content diensten voor cloud computing en mobiele gebruikers te kunnen leveren. Zo kunnen mobiele gebruikers sneller werken door een hogere applicatiebeschikbaarheid dankzij het mobiele Content Delivery Network (CDN) platform van Cotendo. Met het Cloudlet platform van Contendo wordt dataverkeer in de cloud geoptimaliseerd. De technologie van Akamai wordt door veel telco's, mediabedrijven, grootzakelijke bedrijven en service providers gebruikt. Ongeveer een kwart van al het internetverkeer wordt verwerkt via het platform van Akamai. Cotendo is in 2008 opgericht en heeft een kantoor in het Californische Sunnyvale en een technisch ontwikkelingscentrum in Israël. In totaal werken er honderd mensen, waarvan de helft in Israël. Akamai werd in 1998 opgericht, onder andere door Daniel Lewin, die toen cto werd. Hij overleed tijdens de aanslagen van 11 september 2001. Hij was passagier in het gekaapte vliegtuig van American Airlines vluchtnummer 11 dat zich het World Trade Center in New York boorde. In oktober 2011 ging het gerucht dat Google Akamai wilde kopen. Maar de overname ging uiteindelijk niet door. I.s.m. Computable