Na meer dan zes maanden intern geruzie is er dan toch een akkoord over de ontwikkeling van de nieuwe Ethernet standaard die zowel 40 als 100 Gbit/s netwerksnelheden aan zal kunnen. De eerste ratificaties worden tegen 2010 verwacht.

Eigenlijk moest er eind vorig jaar al een akkoord zijn over de 100 Gbit/s netwerkstandaard, maar binnen het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) laaide er een hevige discussie op over de integratie van de 40 Gbit/s norm. Het voorstel werd vooral ondersteund door server en storage leveranciers zoals Sun, HP en Brocade die 40 Gbit/s snelheden typisch voor datacentertoepassingen hanteren. Netwerkgigant Cisco was tegen omdat het vreesde dat de hele zaak de lancering van de 100 Gbit/s zou vertragen en argumenteerde dat de ontwikkeling van een duale standaard nu eenmaal duurder is. Uiteindelijk is er dus toch een concensus gekomen. 100 Gbit/s wordt beschouwd als de toekomstige norm voor core netwerken, terwijl 40 Gbit/s geïntegreerd wordt omdat het het beste evenwicht biedt tussen kost en performantie. De duale standaard zou tegen 2010 klaar moeten zijn.

Het hele verhaal staat te lezen op : [http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=129730]

Na meer dan zes maanden intern geruzie is er dan toch een akkoord over de ontwikkeling van de nieuwe Ethernet standaard die zowel 40 als 100 Gbit/s netwerksnelheden aan zal kunnen. De eerste ratificaties worden tegen 2010 verwacht. Eigenlijk moest er eind vorig jaar al een akkoord zijn over de 100 Gbit/s netwerkstandaard, maar binnen het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) laaide er een hevige discussie op over de integratie van de 40 Gbit/s norm. Het voorstel werd vooral ondersteund door server en storage leveranciers zoals Sun, HP en Brocade die 40 Gbit/s snelheden typisch voor datacentertoepassingen hanteren. Netwerkgigant Cisco was tegen omdat het vreesde dat de hele zaak de lancering van de 100 Gbit/s zou vertragen en argumenteerde dat de ontwikkeling van een duale standaard nu eenmaal duurder is. Uiteindelijk is er dus toch een concensus gekomen. 100 Gbit/s wordt beschouwd als de toekomstige norm voor core netwerken, terwijl 40 Gbit/s geïntegreerd wordt omdat het het beste evenwicht biedt tussen kost en performantie. De duale standaard zou tegen 2010 klaar moeten zijn. Het hele verhaal staat te lezen op : [http://www.lightreading.com/document.asp?doc_id=129730]