In de marge van het akkoord over hervorming van het spaarboekje melden het kabinet Vande Lanotte en Febelfin ook de komst van een 'observatorium' voor internetbankieren.

Over het wat en het hoe van het observatorium waarvan sprake is nog weinig bekend. In elk geval is het de bedoeling dat er meer toezicht komt op de prijsevolutie en de investeringen in veiligheid rond elektronisch betaalverkeer. "Op die manier wordt zowel de financiële toegankelijkheid van internetbankieren als de innovatieve ontwikkelingen gegarandeerd", klinkt het in een persmededeling.

Veel verder dan een vaag idee lijkt dat 'observatorium' momenteel nog niet te zijn. Over budgetten, mensen, laat staan specifieke taken staat er nog niks op papier. Bij bankenfederatie Febelfin stelt woordvoerster Pamela Renders dat het principeakkoord tussen Febelfin, de toezichthouder FSMA en de ministers Vanackere en Vande Lanotte de komende weken in teksten wordt gegoten, dus dat er dan ook meer duidelijkheid komt over de details. Ook op het kabinet Vande Lanotte klinkt eenzelfde geluid.

De vraag is welke 'extra' taken dat observatorium nog zal krijgen, die niet al uitgevoerd worden door pakweg CERT.be, het Belgian Internet Service Centre (BISC) van de Bijzonder Belastinginspectie, het vorig jaar gelanceerde Belgian CyberCrime Centre (B-CCentre) of de Federal Computer Crime Unit van de politie.

Synergieën worden dan weer wel gezocht op vlak van de federale ombudsdiensten, zo blijkt verder uit het principeakkoord tussen Febelfin, de FSMA en Vanackere en Vande Lanotte. Er komt één grote federale ombudsdienst voor consumenten, die de bestaande diensten rond telecom, pensioenen, energie, bank en verzekeringen zal omvatten. Ook de Bemiddelingsdienst Banken-Krediet-Beleggingen zou daaronder vallen.

In de marge van het akkoord over hervorming van het spaarboekje melden het kabinet Vande Lanotte en Febelfin ook de komst van een 'observatorium' voor internetbankieren. Over het wat en het hoe van het observatorium waarvan sprake is nog weinig bekend. In elk geval is het de bedoeling dat er meer toezicht komt op de prijsevolutie en de investeringen in veiligheid rond elektronisch betaalverkeer. "Op die manier wordt zowel de financiële toegankelijkheid van internetbankieren als de innovatieve ontwikkelingen gegarandeerd", klinkt het in een persmededeling. Veel verder dan een vaag idee lijkt dat 'observatorium' momenteel nog niet te zijn. Over budgetten, mensen, laat staan specifieke taken staat er nog niks op papier. Bij bankenfederatie Febelfin stelt woordvoerster Pamela Renders dat het principeakkoord tussen Febelfin, de toezichthouder FSMA en de ministers Vanackere en Vande Lanotte de komende weken in teksten wordt gegoten, dus dat er dan ook meer duidelijkheid komt over de details. Ook op het kabinet Vande Lanotte klinkt eenzelfde geluid. De vraag is welke 'extra' taken dat observatorium nog zal krijgen, die niet al uitgevoerd worden door pakweg CERT.be, het Belgian Internet Service Centre (BISC) van de Bijzonder Belastinginspectie, het vorig jaar gelanceerde Belgian CyberCrime Centre (B-CCentre) of de Federal Computer Crime Unit van de politie. Synergieën worden dan weer wel gezocht op vlak van de federale ombudsdiensten, zo blijkt verder uit het principeakkoord tussen Febelfin, de FSMA en Vanackere en Vande Lanotte. Er komt één grote federale ombudsdienst voor consumenten, die de bestaande diensten rond telecom, pensioenen, energie, bank en verzekeringen zal omvatten. Ook de Bemiddelingsdienst Banken-Krediet-Beleggingen zou daaronder vallen.