Er is een akkoord voor het merendeel van de ict-medewerkers bij het farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs. Voor 4 mensen gaan de onderhandelingen voort.

Eind april was er nog een actie van de 15 ict-bedienden die niet akkoord gingen met de gang van zaken bij Pfizer. Het bedrijf wou immers zijn ict-afdeling uitbesteden aan HP.

Nu hebben beide partijen na onderhandelingen een oplossing gevonden voor 11 van hen. Een deel blijft onder contract staan bij Pfizer zelf, een ander deel blijft wel werken in de gebouwen van Pfizer, maar heeft een contract bij HP. Enkele anderen gingen akkoord om in Brussel voor HP te gaan werken.

Concrete aantallen kon de vakbond niet voorleggen. Voor 4 werknemers is er nog geen akkoord. De vakbonden zijn echter optimistisch en hopen tegen begin juni de zaak definitief uit te klaren. Volgens LBC-NVK hebben beide partijen water bij de wijn gedaan, en kunnen beide partijen wel leven met het tussentijdse resultaat van de onderhandelingen.

Bron: Belga

Er is een akkoord voor het merendeel van de ict-medewerkers bij het farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs. Voor 4 mensen gaan de onderhandelingen voort. Eind april was er nog een actie van de 15 ict-bedienden die niet akkoord gingen met de gang van zaken bij Pfizer. Het bedrijf wou immers zijn ict-afdeling uitbesteden aan HP. Nu hebben beide partijen na onderhandelingen een oplossing gevonden voor 11 van hen. Een deel blijft onder contract staan bij Pfizer zelf, een ander deel blijft wel werken in de gebouwen van Pfizer, maar heeft een contract bij HP. Enkele anderen gingen akkoord om in Brussel voor HP te gaan werken. Concrete aantallen kon de vakbond niet voorleggen. Voor 4 werknemers is er nog geen akkoord. De vakbonden zijn echter optimistisch en hopen tegen begin juni de zaak definitief uit te klaren. Volgens LBC-NVK hebben beide partijen water bij de wijn gedaan, en kunnen beide partijen wel leven met het tussentijdse resultaat van de onderhandelingen. Bron: Belga