Tijdens de eerste dagen van de inschrijvingsperiode voor het hoger onderwijs hebben al 2217 generatiestudenten zich ingeschreven voor de richtingen informatica, industriële wetenschappen en technologie (professioneel en academisch) en ingenieurswetenschappen. Dat meldt technologiefederatie Agoria.

Toegegeven, het is veel te vroeg in de inschrijvingsperiode al met harde cijfers te komen of te spreken over een stijging of daling. Bovendien behelzen de cijfers van de federatie enkel de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wat sowieso niet echt voor een volledig beeld zorgt. En toch is de mededeling van Agoria erg begrijpelijk: de organisatie probeert met haar 'barometer' in de eerste plaats technologiestudies extra in de kijker te plaatsen.

"Vlaanderen wil ondernemen, innoveren en internationaliseren en heeft technologen nodig. We schatten dat er momenteel jaarlijks 500 tot 700 ingenieurs te weinig afstuderen", zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen in een persmededeling. De technologiefederatie hoopt dan ook dat het aantal technologiestudenten op zijn minst de kaap van de 7500 zal overstijgen. Uit een doorgedreven rondvraag van Data News over het hele land bleek vorig jaar immers nog dat het aantal ict-studenten met 6 procent was gezakt.

Ook uit de eerste cijfers blijkt dat de meisjes weer op zich laten wachten: nauwelijks 10 procent van de nieuw ingeschreven technologiestudenten zijn meisjes. Enkel bij de richting burgerlijk ingenieur (24 procent) is er meer interesse.

Tijdens de eerste dagen van de inschrijvingsperiode voor het hoger onderwijs hebben al 2217 generatiestudenten zich ingeschreven voor de richtingen informatica, industriële wetenschappen en technologie (professioneel en academisch) en ingenieurswetenschappen. Dat meldt technologiefederatie Agoria. Toegegeven, het is veel te vroeg in de inschrijvingsperiode al met harde cijfers te komen of te spreken over een stijging of daling. Bovendien behelzen de cijfers van de federatie enkel de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wat sowieso niet echt voor een volledig beeld zorgt. En toch is de mededeling van Agoria erg begrijpelijk: de organisatie probeert met haar 'barometer' in de eerste plaats technologiestudies extra in de kijker te plaatsen. "Vlaanderen wil ondernemen, innoveren en internationaliseren en heeft technologen nodig. We schatten dat er momenteel jaarlijks 500 tot 700 ingenieurs te weinig afstuderen", zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen in een persmededeling. De technologiefederatie hoopt dan ook dat het aantal technologiestudenten op zijn minst de kaap van de 7500 zal overstijgen. Uit een doorgedreven rondvraag van Data News over het hele land bleek vorig jaar immers nog dat het aantal ict-studenten met 6 procent was gezakt. Ook uit de eerste cijfers blijkt dat de meisjes weer op zich laten wachten: nauwelijks 10 procent van de nieuw ingeschreven technologiestudenten zijn meisjes. Enkel bij de richting burgerlijk ingenieur (24 procent) is er meer interesse.