Meer dan 22.000 Facebookgebruikers en meer dan 2.000 Twitteraars hebben sinds 21 juni hun profiel geschonken aan Artsen Zonder Grenzen (AZG), zo heeft de hulporganisatie vrijdag meegedeeld.

Woensdag stond de teller in totaal op ongeveer 24.500. Op een maand tijd heeft AZG zijn fans op Facebook en followers op Twitter verdrievoudigd, voegt de organisatie eraan toe.

Sinds een maand kunnen gebruikers van Facebook en Twitter hun profiel gedurende één dag aan Artsen Zonder Grenzen schenken via www.azg.be en www.schenkjeprofiel.be. Gebruikers krijgen een aangepaste profielfoto en gedurende één dag een paar berichten en beeldmateriaal over noodhulp tussen de eigen Facebook- en Twitterberichten. "Zo helpt men gedurende één dag het belang van humanitaire noodhulp bekendmaken bij vrienden, familie en andere contacten", legt AZG in de mededeling uit. Na die dag is het profiel weer helemaal van de eigenaar.

Het succes van de actie "I like Artsen Zonder Grenzen" is volgens de organisatie vooral te danken aan haar aanwezigheid op verschillende zomerfestivals, waar festivalgangers de stand van AZG bezoeken e hun profiel schenken. De actie duurt nog de hele zomer.

Bron: Belga

Meer dan 22.000 Facebookgebruikers en meer dan 2.000 Twitteraars hebben sinds 21 juni hun profiel geschonken aan Artsen Zonder Grenzen (AZG), zo heeft de hulporganisatie vrijdag meegedeeld. Woensdag stond de teller in totaal op ongeveer 24.500. Op een maand tijd heeft AZG zijn fans op Facebook en followers op Twitter verdrievoudigd, voegt de organisatie eraan toe.Sinds een maand kunnen gebruikers van Facebook en Twitter hun profiel gedurende één dag aan Artsen Zonder Grenzen schenken via www.azg.be en www.schenkjeprofiel.be. Gebruikers krijgen een aangepaste profielfoto en gedurende één dag een paar berichten en beeldmateriaal over noodhulp tussen de eigen Facebook- en Twitterberichten. "Zo helpt men gedurende één dag het belang van humanitaire noodhulp bekendmaken bij vrienden, familie en andere contacten", legt AZG in de mededeling uit. Na die dag is het profiel weer helemaal van de eigenaar.Het succes van de actie "I like Artsen Zonder Grenzen" is volgens de organisatie vooral te danken aan haar aanwezigheid op verschillende zomerfestivals, waar festivalgangers de stand van AZG bezoeken e hun profiel schenken. De actie duurt nog de hele zomer.Bron: Belga